Ο μεγάλος πόλεμος στην TV: Μαρινάκης και Κυριακού εναντίον Σόλακ και Σταθόπουλου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο πόλεμος στην ελεύθερη τηλεόραση συνεχίζεται με νέα δεδομένα. Η Nova, τηρώντας σκληρή στάση, κατέβασε και τον ΑΝΤ1 και το ΜΑΚ TV από την πλατφόρμα της, ενώ έχει ήδη αφήσει εκτός το Mega. Η διαφωνία για το τίμημα της αναμετάδοσης και τα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν ενέπλεξαν, εκτός από τους συνεργαζόμενους σταθμούς του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Θοδωρή Κυριακού, το Star και τον Alpha, που παρουσίασαν τις θέσεις της Nova. Τα ΜΜΕ των Κυριακού – Μαρινάκη εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον του επιχειρηματικού διδύμου United Media – BC Partner, των Ντράγκαν Σόλακ και Νίκου Σταθόπουλου.

Την ίδια στιγμή βέβαια δημιουργούνται δύο βασικοί πόλοι στην ελληνική τηλεόραση. Από τη μια πλευρά βρίσκεται η Nova (United Media), η οποία θα επεκταθεί στην ελεύθερη τηλεόραση, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στον Alpha της Motor Oil και στο Star του Ομίλου Βαρδινογιάννη, ιδρύοντας από κοινού εταιρείες, όπως, π.χ., η Nova ICT. Απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τη μορφή που θα λάβει η συνεργασία της United Media – BC Partners με τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις ιστοσελίδες αλλά και την εταιρεία παραγωγής Green Pixel, που συσχετίζονται με την πλευρά Βαρδινογιάννη.

Συμμαχία MegaANT1

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Θοδωρής Κυριακού έχουν έρθει κοντά για διαφορετικούς λόγους. Είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση, καθώς είχε πει «όχι» στον πρώτο για την απόκτηση της Nova και στη συνέχεια ανταποκρίθηκε στο –δίκαιο– αίτημα της United Media και ακύρωσε την απαγόρευση επένδυσης των συνδρομητικών πλατφορμών στην ελεύθερη τηλεόραση. Οι δύο πλευρές συνεργάζονται στην Oscar Productions και συζητούν εδώ και καιρό για την προοπτική συνεργασίας στις υπηρεσίες streaming, όπου ο Θοδωρής Κυριακού έχει δημιουργήσει την ΑΝΤ1+.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ διαθέτει τον ΑΝΤ1 και το ΜΑΚ TV και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει το Mega, έχοντας παραχωρήσει το One Channel στον επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη. Το One εκπέμπει από τη συχνότητα που κατείχε το Channel Nine του Δημήτρη Κοντομηνά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *