Πρεμιέρα Ρονάλντο στο Campionato, στις 18 Αυγούστου, στη Nova

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ένα μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός είναι προγραμματισμένο αυτό το Καλοκαίρι. Το Campionato αποκτά ένα μεγάλο αστέρι μετά από πολλά χρόνια.  Η μετεγγραφή του Ρονάλντο στη Γιουβέντους αλλάζει τα δεδομένα, με τη μετάδοση του πρωταθλήματος να αλλάζει ξανά γήπεδο. Από την Cosmote TV που είχε τα δικαιώματα τα τελευταία 5 χρόνια, από το 2018, επιστρέφει στη Nova.

Η έναρξη  του Campionato είναι  στις 18 Αυγούστου και η ολοκλήρωση  του  στις 26 Μαΐου 2019, με  38 αγωνιστικές, εκ των οποίων τρεις “εμβόλιμες”: στις 26 Σεπτεμβρίου, στις 26 Δεκεμβρίου και στις 3 Απριλίου.
Για πρώτη φορά διεξάγεται αγωνιστική στις 26 Δεκεμβρίου, στα πρότυπα της αγγλικής boxing day. Εκείνη την εβδομάδα θα διεξαχθούν συνολικά τρεις αγωνιστικές, 22, 26 και 29 Δεκεμβρίου. Ποδόσφαιρο και μέσα στις γιορτές…Συνολικά θα διεξαχθούν και θα μεταδοθούν 380 αγώνες.
Οι Ιταλοί γνωρίζοντας πριν από την έναρξη της σεζόν ότι οι αλλαγές που πραγματοποίησε η UEFA θα οδηγήσουν τις πρώτες τέσσερις ομάδες στους ομίλους του UCL από τη σεζόν 2018-19, επένδυσαν σημαντικά κονδύλια στην βελτίωση της αγωνιστικής τους εικόνας:
– Δαπανήθηκαν 1,14 δισ. ευρώ για μετεγγραφές (σε καλοκαιρινή και χειμερινή περίοδο), επένδυση που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη μεταξύ των πρωταθλημάτων της Ευρώπης – πίσω από την premier league.
– Τα  έσοδά του αυξήθηκαν κατά 8%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 2 δισ ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte.
– Το πρωτάθλημα 2017-18 ήταν το πιο ανταγωνιστικό από τα πέντε κορυφαία της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία), με τον τίτλο να εξασφαλίζεται τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος και η τέταρτη προνομιούχος θέση την τελευταία αγωνιστική, στο ντέρμπι Λάτσιο – Ίντερ.
– Στο 52% των αναμετρήσεων σημειώθηκαν το λιγότερο τρία γκολ ενώ ο μέσος όρος τερμάτων είναι στα 2,68 γκολ ανά αγώνα, επίδοση που είναι σχεδόν ίση με τα υπόλοιπα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη (Αγγλία, Ισπανία).
– Είναι το πρωτάθλημα όπου όλοι κυνηγούν τη νίκη, καθώς μόνο το 22% των αγώνων έληξαν ισόπαλοι, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
– Καταγράφηκε άνοδος των εισιτηρίων κατά 10%, με τον μέσο όρο να ανέρχεται στις 24.784 εισιτήρια. Επίδοση κορυφαία της δεκαετίας, που έδειξε «με το καλημέρα» ότι η επένδυση έπιασε τόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *