Mega… σύγκρουση με τη Nova

EON ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πού θα οδηγήσει η σύγκρουση του Mega με τη Nova; Το πρώτο μήνυμα εστάλη το βράδυ της Πέμπτης από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, με αποδέκτη τη διοίκηση της United Media αλλά και την κυβέρνηση, διατυπώνοντας τον ισχυρισμό πως πρόκειται –η Nova– να ζητήσει χάρες.

Εν μέσω των διαπραγματεύσεων της Nova για τα δικαιώματα της Super League, το Mega έκανε την κίνησή του, και ενώ επίκειται η είσοδος της United Media σε Alpha και Star και η δημιουργία μιας νέας συμμαχίας. Στο παρελθόν, η κυβέρνηση είχε πει «όχι» στον Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν ήθελε να αποκτήσει τον έλεγχο της Forthnet (Nova), η οποία κατέληξε στη United Media, η οποία θα μπει στην ελεύθερη τηλεόραση σε συνεργασία με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη. Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποκτήσει, μέσω των μετοχών του ΔΟΛ, μερίδιο στην πρώην Τηλέτυπος ΑΕ, περίμενε την πλευρά Βαρδινογιάννη για να διεκδικήσουν την έκτη άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

H κυβέρνηση, από την πλευρά της, ενώ είχε αποκλείσει αρχικά τη United Media από την ελεύθερη τηλεόραση, στη συνέχεια, μετά και την προσφυγή της εταιρείας στην ΕΕ, άλλαξε στάση και άνοιξε τον δρόμο για την απόκτηση μεριδίου σε Alpha και Star. Η επόμενη στροφή αναμένεται να είναι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όταν θα γίνει η αίτηση για τη συγκέντρωση και θα ρωτηθούν, αναπόφευκτα, και οι υπόλοιποι παίκτες της τηλεοπτικής αγοράς.

Η συνεργασία United Media – Alpha – Star έφερε πιο κοντά τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Θοδωρή Κυριακού και το Mega με τον ΑΝΤ1 μέσα από την εταιρεία παραγωγών Oscar Productions. Το σχέδιο περιλάμβανε και το Open, με τον Θοδωρή Κυριακού να διεκδικεί το ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά τελικά προέκυψε η συμφωνία με την Barkingwell Media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *