Νύχτες Πρεμιέρας & Nova: 2 χρόνια λαμπερής συνεργασίας

EON Nova Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι Νύχτες Πρεμιέρας εγκαινίασαν πέρυσι τη συνεργασία τους με τη Nova ως μεγάλο χορηγό και μαζί προβάλλαμε τον κινηματογράφο που ξεχωρίζει, που φωτίζει τον κόσμο μας και μας παρακινεί. Το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας με τη Nova, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη,γέμισαν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο της Αθήνας με πλούσιες κινηματογραφικές δράσεις και εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας σπουδαίο και πρωτοποριακό σινεμά και φιλοξενώντας σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού.

H Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, Μαρία Μπόμπολα, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη δεύτερη χρονιά συνεργασίας της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών με τη Νova, καθώς μαζί προβάλλουμε το ποιοτικό και πρωτοπόρο σινεμά που ξεχωρίζει σε όλες του τις εκφάνσεις  και οδηγούμε την κινηματογραφική εμπειρία στη νέα εποχή».

Η CEO της Nova Media, Κική Σιλβεστριάδου, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτά τα 2 χρόνια λαμπερής συνεργασίας με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Η Nova διαχρονικά στηρίζει τον κινηματογράφο συμμετέχοντας ενεργά σε παραγωγές και προβάλλοντας  Φεστιβαλικές ταινίες μέσα από τα κινηματογραφικά μας κανάλια Novacinema. Είναι τιμή μας να συμβάλλουμε στην εδραίωση και ανάδειξη των κορυφαίων κινηματογραφικών φεστιβάλ της χώρας μας,  που προάγουν το  σινεμά σε όλες του τις μορφές, ενώ παράλληλα παρέχουν μια πλατφόρμα για τους κινηματογραφιστές να μοιραστούν με το κοινό θέματα και ιστορίες που εμπνέουν».

Πίτερ Σαρσγκαρντ & Μάγκι Τζίλενχαλ, στην πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ στο 12ο Athens Open Air Film Festival

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Athens Open Air Film Festival μοιράζεται το πάθος για σινεμά με τη Nova, και σε συνεργασία με τη Spentzos Film, παρουσιάζει σε πανελλήνια πρεμιέρα τον πανηγυρικό φετινό Χρυσό Φοίνικα, ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΠΤΩΣΗΣ της Ζιστίν Τριέ, στις 23 Αυγούστου στον θερινό κινηματογράφο ΑΙΓΛΗ Ζαππείου.

Κατά γενική ομολογία, το συναρπαστικό δράμα της Ζιστίν Τριέ είναι ένας από τους πιο άξιους Φοίνικες που έχουν απονεμηθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε ταινία και η πανελλήνια πρώτη προβολή του πραγματοποιείται λίγο πριν την κανονική έξοδο του φιλμ στις αίθουσες από τη Spentzos Film.

Η ταινία θα προβληθεί μελλοντικά στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova.

Οι γκρίζες ζώνες στη ζωή ενός ζευγαριού κι ενός γάμου έρχονται στην επιφάνεια με τον πιο αδιάκριτο τρόπο όταν ο σύζυγος μιας πετυχημένης συγγραφέα βρίσκεται νεκρός έξω από το σπίτι του, θύμα πτώσης που μπορεί να προκάλεσε ο ίδιος, μπορεί όμως και όχι. Ευθύς αμέσως η γερμανικής καταγωγής γυναίκα του, και μητέρα του παιδιού τους, θεωρείται βασική ύποπτη. Και μένει στο δικαστήριο να αποφασίσει για την αθωότητά της ή όχι, για το αν ο άντρας της αυτοκτόνησε ή κάποιος (εκείνη;) τον έσπρωξε στον θάνατό του, για το αν ο ψυχρός και αναπολογητικός χαρακτήρας της συγγραφέα ταιριάζει τελικά γάντι με το προφίλ μιας ψυχρής δολοφόνου. 

Με ένα φοβερής ακρίβειας σενάριο, που χωράει μέσα του το μυστήριο ενός ψυχολογικού θρίλερ και επιφυλάσσει αρκετές από τις ανατροπές ενός κλασικού δικαστικού δράματος, η «Ανατομία μιας Πτωσης» συλλαμβάνει την προσοχή του θεατή από τα πρώτα κιόλας λεπτά και την ανανεώνει διαρκώς με μια σειρά από ιδέες που η Τριέ και ο συν-σεναριογράφος της, Αρτίρ Αραρί, αντλούν από την αντίληψη της αλήθειας ως μιας επικίνδυνα ρευστής έννοιας. Και βέβαια η επιτυχία και κοφτερή αποτελεσματικότητα της ταινίας δεν θα ήταν εφικτές χωρίς τη θαυμάσια πρωταγωνιστική ερμηνεία της Σάντρα Ούλερ («Toni Erdmann») η οποία κατανοεί τόσο βαθιά την πολυεπίπεδη ηρωίδα της ώστε την αναπαριστά ως θύμα και θύτη ταυτόχρονα, έναν γρίφο ανοιχτό σε εικασίες και ακόμη πιο τρωτό σε ερμηνείες.

Το Athens Open Air Film Festival διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με μεγάλο χορηγό τη Nova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *