Η United Group συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών

United Media ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η United Group, o κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Nova, ανακοινώνει την ένταξη της στο Οικουμενικό Σύμφωνο (Global Compact) των Ηνωμένων Εθνών, της μεγαλύτερης διεθνώς εθελοντικής πρωτοβουλίας για την εφαρμογή και προώθηση βιώσιμων και κοινωνικά υπεύθυνα πρακτικών και στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή και υπογραφή της United Group B.V στο Οικουμενικό Σύμφωνο υποδεικνύει πως υποστηρίζει, ενστερνίζεται και προασπίζει μια σειρά από βασικές αξίες στους τομείς των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Η Victoriya Boklag, CEO της United Group, δήλωσε: «Η χρονική συγκυρία είναι κρίσιμη και στη United Group δεσμευόμαστε να ενσωματώνουμε υπεύθυνες πρακτικές σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής μας λειτουργίας και να συνεργαστούμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Η απόφασή μας να συμμετέχουμε στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ είναι μια σαφής αποτύπωση της αφοσίωσής μας στις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί με άλλες εταιρείες και φορείς σε αυτήν την πρωτοβουλία και ανυπομονούμε να συμβάλουμε επιφέροντας θετική αλλαγή για όλους».

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος CEO της Nova δήλωσε: « Η υιοθέτηση του συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών είναι μία φυσική εξέλιξη για την United Group και την Nova. Με σημαντική παρακαταθήκη σε ενέργειες που μεριμνούν για τον κοινωνικό ιστό και το περιβάλλον, η δέσμευση μας εντείνεται όπως αρμόζει στις συνθήκες που διαμορφώνονται παγκοσμίως. Η Nova, που κατατάσσεται στις 100 κορυφαίες εταιρίες στην χώρα μας στο ESG transparency index, συνεχίζει με υπευθυνότητα και ουσιαστικές πράξεις να βελτιώνει και να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το χώρο εργασίας καθώς και το πολύπαθές περιβάλλον μας.»

Το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ, ξεκίνησε το 2000 και είναι η μεγαλύτερη εταιρική πρωτοβουλία βιωσιμότητας στον κόσμο, με περισσότερες από 15.000 εταιρείες και 3.000 μη-επιχειρηματικούς υπογράφοντες με έδρα σε περισσότερες από 160 χώρες και περισσότερα από 70 Τοπικά Δίκτυα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *