Πιάνει Μελωδία

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ


 
Νέα δεδομένα στην καταγγελία σε βάρος του Athens Voice FM. Δύο από τους ομίλους, οι ΣΚΑΪ – Frontstage, που με καταγγελία τους στο ΕΣΡ αμφισβητούν τη δυνατότητα εκπομπής του σταθμού, συζητάνε μεταξύ τους για την εξαγορά του «Μελωδία». Η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, κόρη του Δημήτρη Δασκαλόπουλου πρώην πρόεδρου του ΣΕΒ, έχει ήδη εξαγοράσει από τον Όμιλο ΣΚΑΪ τους σταθμούς RED και Play και έχει ήδη τον έλεγχο του «Εν Λευκώ», ενώ έχει εδώ και καιρό προτείνει την εξαγορά και του «Μελωδία», του μουσικού ραδιοφωνικού σταθμού που ίδρυσε ο Γιάννης Αλαφούζος.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση είναι αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της εποχής και δεν αποκλείεται να γίνει αποδεκτή. Αν δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές, τότε ο όμιλος FrontStage θα έχει το 25,5% της ακροαματικότητας επί του συνόλου των μετρούμενων σταθμών, από το 16,9% που έχει σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου. Ο Μελωδία έχει το 8,6%, ο RED το 7,2%, ο HIT 4,9% και ο Εν Λευκώ 4,8%.
 
Το αίτημα για λουκέτο στον Athens Voice FM
 
Ενδεχόμενη τέτοια εξαγορά αλλάζει και τα δεδομένα στην υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Athens Voice FM, ο οποίος αποτελεί τη μετεξέλιξη της λειτουργίας του συνεταιριστικού Nitro FM από ομάδα των εργαζομένων. Εναντίον του σταθμού έχουν προσφύγει οκτώ ανταγωνιστές του, εκ των οποίων οι δύο είναι σε συζητήσεις αγοραπωλησίας, οπότε υπάρχει το ερώτημα αν στόχος είναι ο περιορισμός της αγοράς με ένα ενδεχόμενο λουκέτο στον Athens Voice FM.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *