ANT1+ και Mega Play: Συζητήσεις Mega – ANT1 για κοινή υπηρεσία streaming!

Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συζητήσεις σε ανώτερο επίπεδο για συνεργασία Mega – ΑΝΤ1 στις υπηρεσίες streaming! Ο ΑΝΤ1+ μπορεί να απέτυχε κατά τη μετάδοση των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στα τέλη του 2022, αλλά αποτελεί, όπως φαίνεται, μια αφετηρία για το επόμενο βήμα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στις επί πληρωμή υπηρεσίες. Η αγορά έχει ήδη αποδεχθεί την προοπτική και μετοχικής συνεργασίας της United Media με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, μέσα από τη συμμαχία Nova – Alpha και λοιπών ραδιοτηλεοπτικών δυνάμεων, και αναζητείται η απάντηση από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές.

Το κοινό πεδίο είναι οι ταινιοθήκες των δύο παλαιότερων σταθμών της χώρας. Η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη απέκτησε σε πλειστηριασμό την ταινιοθήκη της πρώην Τηλέτυπος έναντι συνολικού τιμήματος 33.999.999 ευρώ. Είναι η πρώτη και μόνη πραγματική αποτίμηση ταινιοθήκης από την αγορά και όχι από ορκωτούς ελεγκτές. Συνήθως, με βάση τις εκτιμήσεις των τελευταίων οι τράπεζες δίνουν υψηλά δάνεια στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο ΑΝΤ1 διαθέτει τη δική του ταινιοθήκη και όλο αυτό το διάστημα προσθέτει πρόγραμμα, σειρές και ντοκιμαντέρ, μεγαλώνοντας τον κατάλογο της υπηρεσίας ΑΝΤ1+. Μετά και τη συμμαχία των United Media και Ομίλου Βαρδινογιάννη εξετάζεται το παλαιότερο σχέδιο για Digea+, με τη διερεύνηση των όρων μιας ενδεχόμενης συνεργασίας που θα στοχεύει στο ελληνικό περιεχόμενο.

 Συνδρομητική υπηρεσία με ελληνικές παραγωγές

Με σειρές από τον κατάλογο των δύο τηλεοπτικών σταθμών, όπως οι «Απαράδεκτοι», το «Κωνσταντίνου και Ελένης», το «Παρά Πέντε» και οι «Σέρρες», και με νέες παραγωγές από τον ΑΝΤ1 και το Mega, η υπηρεσία ΑΝΤ1+ –με διαφορετική ονομασία– ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει την απάντηση στις διεργασίες που γίνονται στην ελληνική αγορά το τελευταίο διάστημα. Η προοπτική της εισόδου της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη ενδεχομένως θα ενισχυθεί από μια κίνηση επένδυσης στις υπηρεσίες streaming. Σε πρακτικό επίπεδο, για τους τηλεθεατές αυτό σημαίνει πως θα εξαφανιστούν από το YouTube όσες σειρές των δύο καναλιών υπάρχουν ελεύθερα και το περιεχόμενο αξίας πρώτης προβολής θα είναι επί πληρωμή, με πρώτη μετάδοση στην υπηρεσία streaming. Τη μέθοδο αυτή δοκίμασε ήδη ο ΑΝΤ1+ με ελληνικές σειρές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *