Την Παρασκευή αποφασίζει το ΣτΕ για τις άδειες

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κριθεί η τύχη του διαγωνισμού αλλά και του Mega, τελικά αυτήν την Παρασκευή 4 Μαΐου. Αρχικά το ΣτΕ ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του πως η εκδίκαση των υποθέσεων αναβάλλεται, όμως στη συνέχεια, μετά και την αντίδραση του Νίκου Παππά, ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου ανακοίνωσε πως η συζήτηση θα γίνει κανονικά.
Κατά της προκήρυξης για τον αριθμό των αδειών και το τίμημα (35 εκατ. ευρώ) έχουν προσφύγει η ΕΙΤΗΣΕΕ, ο Alpha, το Star, o ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1 και το Mega. Στην περίπτωση που αποδεχθεί το αίτημα το ΣτΕ, οι σταθμοί θα συνεχίσουν να εκπέμπουν παράνομα, καταλαμβάνοντας δημόσιες συχνότητες, όπως έχει κρίνει η Ολομέλεια του ΣτΕ με προηγούμενή της απόφαση. Στη δεύτερη περίπτωση, θα ολοκληρωθεί, μετά το 1993, διαδικασία αδειοδότησης στην τηλεόραση, με μία σημαντική συνέπεια όμως, αφού το Mega θα κλείσει. Η Τηλέτυπος ΑΕ κατάφερε μετά την προσωρινή διαταγή να κερδίσει και την απόφαση αναστολής εκτέλεσης της λειτουργίας του, όπως είχε αποφανθεί το ΕΣΡ στις 13 Μαρτίου. Όμως με την επιλογή να μην κατέβει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, με το επιχείρημα πως «θα συμμετάσχουν οκτώ σταθμοί και δεν θα βγει το business plan», έχασε το δικαίωμα εκπομπής σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Αύριο, Δευτέρα, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του ΕΣΡ με στόχο την έκδοση των τελικών αποφάσεων για τις άδειες. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει και δεύτερη, στις 2 Μαΐου.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *