Τα “συγκοινωνούντα δοχεία” της τηλεοπτικής φρίκης

INTERNET ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δεν υπάρχει μόνο η τεράστια ευθύνη του ΕΣΡ που μελετάει τις υποθέσεις σαν να ήταν δικαστήριο. Υφίσταται πρωτίστως εκείνη των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που επενδύουν στη φρίκη του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Τα υψηλά ποσοστά των διασκεδαστών και των δήθεν δημοσιογράφων σημαίνουν έσοδα για τους σταθμούς και μπρστά σε αυτό το κίνητρο όλα τα υπόλοιπα, η προστασία του ανηλίκου, η ηθική διάσταση του ζητήματος είναι …ψιλά γράμματα.

Αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι η μία εκπομπή αναπαράγει την άλλη. Τα όσα μεταδίδονται για τον βιασμό στο δήθεν ψυχαγωγικό πρόγραμμα του ενός, αναμεταδίδονται το απόγευμα από άλλη ομοειδή εκπομπή, δημιουργώντας ένα σύσταση “συγκοινωνούντων δοχείων” της  τηλεοπτικής φρίκης.

Και μόνο η δημόσια ανακοίνωση από την τηλεόραση του δημοσιογράφου/ παρουσιαστή Γιώργου Λιάγκα πως κατέχει στο κινητό του υλικό παιδικής πορνογραφίας, θα σήμαινε την αυτεπάγγελτη δίωξη κατά του προσώπου, όπως προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο και την επομενη ημέρα ο ίδιος δημοσιογράφος παρουσιαστής ισχυρίστηκε ό,τι μάλλον καταλάβαμε λάθος και πως δεν διέθετε τις φωτογραφίες από το επίμαχο υλικό της φρίκης.

Είναι σαφές, επίσης δεν συμμετέχουν όλοι οι ιδιωτικοί σταθμοί  σε αυτό το άθλιο σκηνικό, όπως επίσης και η ΕΡΤ. Είναι επίσης βεβαίο πως η Κυβέρνηση αν ήθελε- όπως έχει συμβεί με άλλα γεγονότα- αν ήθελε θα έστελνε το μήνυμα για την κατάργηση του συγκεκριμένου τηλεοπτικού θέατος.  Μετέθεσε την ευθύνη αυτή στο ΕΣΡ, με δημόσια παρέμβαση, δείχνοντας μόνο την ενόχλησή της για την καθυστέρηση της Αρχής, να πράξει σε πρώτο χρόνο το αυτονόητο.

Και η φρίκη συνεχίζεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *