Έσοδα 118 εκατ. δολαρίων από την αγορά πλατφορμών ροής στην Ελλάδα!

Uncategorized

Η ελληνική αγορά υπηρεσιών streaming τηλεοπτικού περιεχομένου μετά την έλευση της Disney+ περιλαμβάνεται στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης. Η τελευταία ανάλυση της Digital TV Research για τα έσοδα των υπηρεσιών SVoD από τις διεθνείς πλατφόρμες ροής αναφέρει πως μέχρι το 2027 μόνο από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης θα υπάρξουν έσοδα ύψους 2,95 δισ. δολαρίων. Το υψηλό αυτό ποσό εξηγείται από τη ραγδαία άνοδο των υπηρεσιών ροής στην Πολωνία, όπου εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια. Ως δεύτερη αναπτυσσόμενη χώρα αναφέρεται η Ρωσία με 605 εκατ. δολάρια και έπονται η Ρουμανία με 215 εκατ. δολάρια και η Τσεχία με 152 εκατ. δολάρια. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα με 118 εκατ. δολάρια, όπως και η Ουγγαρία. Άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εκτιμάται πως θα δώσουν έσοδα ύψους 600 εκατ. δολαρίων.

Για την Ελλάδα η εκτίμηση αυτή σημαίνει πρακτικά πως 118 εκατ. δολάρια φεύγουν εκτός χώρας χωρίς καμία ρύθμιση φορολογίας, σε αντίθεση με τη συνδρομητική τηλεόραση με έδρα την Ελλάδα, που πληρώνει φόρους και ποσοστό επί του τζίρου για την άδεια λειτουργίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, μέχρι το 2027 προβλέπεται πως θα υπάρχουν 38 εκατ. συνδρομές στην Ανατολική Ευρώπη, από 22 εκατ. το 2021. Η εκτίναξη αυτή οφείλεται στην είσοδο των ανταγωνιστών του Netflix στην Ανατολική Ευρώπη, όπως η Disney+, το Sky Showtime και η HBO Max.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *