Ξεκινάει η “Μεταχρονολογημένη Τηλεθέαση” από τη Nielsen

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Από σήμερα, Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου 2022, θα παρέχεται στουςτηλεοπτικούς σταθμούς η δυνατότητα ανάλυσης στοιχείων σχετικά με την μεταχρονολογημένη τηλεθέαση (TSV, Time Shifted Viewing) αναφέρει η Nielsen στην ενημέρωσή της επιβεβαίωνοντας τα σχετικά δημοσιεύματα της στήλης. Πλην όμως τα στοιχεία που θα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της εταιρείας  τα στοιχεία θα συνεχίσουν να αναφέρονται στη live τηλεθέαση. 

Η Nielsen εξηγεί πως ως “Μεταχρονολογημένη Τηλεθέαση” (Time Shifted Viewing, TSV)  ορίζεται “η τηλεθέαση περιεχομένου το οποίο έχει μεταδοθεί ζωντανά από την  γραμμική τηλεόραση και έχει παρακολουθηθεί αργότερα, δηλαδή είναι η τηλεθέαση η οποία έχει προκύψει από:

  • Παρακολούθηση σε δεύτερο χρόνο μέσα στην ίδια ημέρα (As Live).
  • Παρακολούθηση σε διάστημα έως και επτά ημερών (Time Shifted Day 1, Day 2,….Day 7) μετά την live μετάδοση.

Οι συσκευές που συμμετέχουν στην μέτρηση της μεταχρονολογημένης τηλεθέασης είναιοι τηλεοπτικές συσκευές στις οποίες είναι συνδεδεμένος ο μετρητής της Nielsen, όπως συμβαίνει και σήμερα.

Τα μέσα και οι τρόποι μετάδοσης από τα οποία μετριέται η μεταχρονολογημένη τηλεθέαση είναι αδιάφορα για τη μέτρηση, εφόσον το μεταχρονολογημένο περιεχόμενο “καταναλώνεται” στην τηλεοπτική συσκευή, σύμφωνα με τη Nielsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *