Νέο ανεξάρτητο ΑΠΕ με σοβαρά στελέχη και λογοδοσία

INTERNET

ΑΠΟΨΗ

Το ΑΠΕ με κομβικό ρόλο στην -δια της αντιγραφής- ενημέρωση των πολιτών από τις ιστοσελίδες χρειάζεται πλήρη αλλαγή. Το περιστατικό της μετάδοσης του δήθεν θανάτου του Γιώργου Μάγκα, φανέρωσε για μία ακόμη φορά την τρομακτική δεισλειτουργία του επιδοτούμενου από τους πολίτες, Πρακτορείου Ειδήσεων της χώρας.

Θα χρειαστεί να επανέλθουν έμπειρα στελέχη στο Πρακτορεία για να αναλάβουν τη λειτουργία του μαζί με μια νέα δομή που θα του εξασφαλίζει την ανεξαρτησία από την εκάστοτε κυβέρνηση. Χρειάζεται η εκάστοτε διοίκηση του να λογοδοτεί στη  Βουλή και επίσης να ενημερώνει υποχρεωτικά  αναλυτικά με δημόσια ανάρτηση για τα χρέη που έχουν στην (κρατική) εταιρεία τα ΜΜΕ τα οποία τροφοδοτεί με ειδησεογραφία, καταγράφοντας τα στοιχεία τους και το ποσό της οφειλής.

Επιπλέον, θα πρέπει να προσδιοριστεί επαρκώς η σχέση του ΑΠΕ με τα υπόλοιπα media-πελάτες του. Η λογική της εύκολης και φθηνή είδησης, έχει καταργήσει τις ειδικότητες των ρεπορτάζ στον Τύπο, αντικαθιστώντας τους από αντιγραφείς- πρακτιγράφους που ανεβάζουν τις (δήθεν) ειδήσεις και βάζουν φωτογραφίες στα κείμενα που αναρτούν στις ιστοσελίδες. Με άλλα λόγια οδηγεί τους δημοσιογράφους στην ανεργία, ενώ η όλη  κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα περισσότερο ελεγχόμενο  Τύπο.

Ίσως ήρθε η ώρα και για τους εκδότες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ατελείωτων ιστοσελίδων  που απολύτα εξαρτώμενες από τις ειδήσεις του ΑΠΕ, να απαιτήσουν την οριοθέτηση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης.  Και τρόπος υπάρχει.

Σημειώνουμε πως στο ΑΠΕ, διορισμένη με απόφαση υπουργού, στο ΔΣ της εταιρείας είναι η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, η οποία στηρίζεται εντός ένωσης από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ, Συσπείρωση των Καπάκου -Νικολάρα. Κοινώς ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν κρύβεται από το σύνθημα “Τύπος 108”, έχει ευθύνη…

Αυτή η  ΕΣΗΕΑ, υπό τον έλεγχο των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε “μάθημα”  στο ΑΠΕ και στα άλλα ΜΜΕ  για το πως θα πρέπει να λειτουργούν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *