Τα καλύτερα χρόνια του Παναθηναϊκού με την οικογένεια Βαρδινογιάννη

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτές τις μέρες στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση για τον Παναθηναϊκό από τον Δ. Γιαννακόπουλου, με κίνητρο το ΟΑΚΑ και την κατασκευή αθλητικού προαστίου στο Μαρούσι.
Ο Παναθηναϊκός έχει υποφέρει πολλά  και ο καταλύτης για την σημερινή του κατάσταση ήταν η περίφημη Πολυμετοχικότητα. Ήταν η εποχή που ο όμιλος Βαρδινογιάννη δεχόταν συγκλονιστικές πιέσεις να βάλει τους  Νίκο Πατέρα και Ανδρέα  Βγενόπουλο, στην πράσινη ΠΑΕ. Στα media, η απαίτηση αυτή είχε μορφή καμπάνιας. Το συλλαλητήριο για τον Παναθηναϊκό μεταδιδόταν ζωντανά από το ραδιόφωνο, όταν οι οπαδοί έπαιζαν μπάλα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα. 
Δεν ήταν η πρώτη φορά που η πλευρά Βαρδινογιάννη, δεχόταν επιθέσεις. Και επί παντοκρατορίας Σωκράτη Κόκκαλη, οι αθλητικές εφημερίδες της εποχής, απαιτούσαν να μην είναι μάνατζερ ο Άγγελος Φιλιππίδης, και να κάνουν ό,τι και ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού.
Αυτό που ενοχλούσε όλη αυτή την περίοδο ήταν η σταθερότητα στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, έπαιζε σε πείσμα των media καλό ποδόσφαιρο και η οικογένεια Βαρδινογιάννη, στήριζε την ομάδα, παρά τις ύβρεις της εξέδρας. Όταν οι οπαδοί πέτυχαν να την απομακρύνουν, όλοι κατάλαβαν τη διαφορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *