ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Υποψήφιος ο “Σασμός” στα Ευρωπαϊκά Βραβεία PROMAX/BDA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Alpha με την περσινή τηλεοπτική του καμπάνια για την σειρά «Σασμός» (Μυστικός Δείπνος) είναι φιναλίστ (short list) στα Ευρωπαϊκά Βραβεία PROMAX/BDA (Promotion & Marketing Executives / Broadcast Design Association). Τα βραβεία Promax αποτελούν τα κορυφαία βραβεία παγκοσμίως για εξαιρετικά επιτεύγματα στο τηλεοπτικό marketing και design.

Η καμπάνια του «Σασμού» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 6 κορυφαίες ευρωπαϊκές τηλεοπτικές καμπάνιες στην κατηγορία «Καλύτερη τηλεοπτική καμπάνια για δραματική σειρά». Ο Alpha είναι το μοναδικό ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, φέτος, με υποψηφιότητα στα βραβεία.

Επισυνάπτουμε την πλήρη λίστα με τις υποψηφιότητες για όλες τις κατηγόριες για τα φετινά βραβεία που θα απονεμηθούν διαδικτυακά, στις 8 Σεπτέμβριου 2022, και περιλαμβάνουν καμπάνιες από δεκάδες κορυφαία Ευρωπαϊκά κανάλια και εταιρείες παραγωγής και design.  

Η Promax BDA (Promotion & Marketing Executives / Broadcast Design Association) ιδρύθηκε το 1956 ως μια μη κερδοσκοπική ένωση με σκοπό την προώθηση των επιτευγμάτων στο τομέα του τηλεοπτικού design και marketing.

Σε αυτήν συμμετέχουν χιλιάδες επιχειρήσεις και εταιρίες από εκατοντάδες χώρες.  

Κρυμμένα μυστικά κι ανομολόγητα πάθη σε slow motion

Το trailer του «Σασμού» (Μυστικός δείπνος), σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπέκου, με υψηλή αισθητική, σκηνοθετημένο με κινηματογραφικούς όρους, γυρισμένο με αργή κίνηση (slow motion) διαστέλλει τον χρόνο και τον «εγκλωβίζει» σε ένα μόνο καρέ που χρονικά  καλύπτει από παρελθόν έως το σήμερα. Ένα καρέ πυκνής ζωής δύο δεκαετιών και πλέον. Μέσα σε αυτό το καρέ  οι ζωές των ηρώων της σειράς συνδέονται με αίμα, πάθος, έρωτα, φιλία, αγάπη. Με γάμους και κηδείες. Με αγαπημένα πρόσωπα πίσω από ραγισμένες κορνίζες. Ανάμικτα τα συναισθήματα μπερδεύονται περισσότερο, γίνονται ένα κουβάρι, όταν οι δύο οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες, σε σύγκρουση. Μία διελκυστίνδα που μοιάζει δίχως τέλος.

Το trailer

Ένα τραπέζι. Ξύλινο. Βαρύ. Πάνω του κηροπήγια, πιάτα γεμάτα, κανάτες με κρασί. Τα αγαθά ξεχειλίζουν, σαν σε γιορταστικό δείπνο. Οι συνδαιτημόνες έρχονται, χαιρετούν με χαμόγελο, αλλά κρατούν κρυφά μυστικά μέσα στα οποία ζει η μνήμη. Κάθονται μετωπικά, σε παράταξη, ο ένας δίπλα στον άλλον. Σαν να θέλουν να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία. Διάφανο φως μπαίνει από την οροφή. Στο βάθος ο σκοτεινός καθρέφτης , με πατίνα από την φθορά του χρόνου. Κυριακάτικο (;) τραπέζι;  Η στοχαστική ώρα του αυστηρού δείπνου; Η ώρα της χαράς; Η ώρα όπου η πληγή θα ανοίξει; Ή θα γιατρευτεί;

Σαν σε ένα «δείπνο μυστικό» οι ήρωες τσουγκρίζουν τα ποτήρια, πίνουν κρασί, κοιτάζονται στα μάτια, αγκαλιάζονται, αλλά δεν αποκαλύπτουν τις κρυφές τους  σκέψεις. Η επιβλητική μορφή μιας γυναίκας, κυριαρχεί, στο κέντρο της «μάζωξης». Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Κι ένα μαχαίρι περιμένει, σιωπηλά, το χέρι που θα το σηκώσει…. Ο γρίφος δεν θα αργήσει να λυθεί. Οι προβλέψεις δεν θα αργήσουν να βρουν το δρόμο τους…. Ένα κρητικό μοιρολόϊ, ο ήχος μιας λύρας κι ύστερα….

Credits

Concept: JOB Athens/ Alpha

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μπέκος

Δείτε το trailer εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=qWtJ8goCmMo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *