Alpha, ένας σταθμός που πουλιέται κάθε τόσο!

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πριν από τον Alpha ήταν ο πρώτος ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου. Ο σταθμός άρχισε να εκπέμπει το 1993 και ενώ η αίτησή του είχε κοπεί από το ΕΣΡ, της περιόδου της Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη . Στην έναρξη της επόχης του “εκσυγχρονισμού” της χώρας το 1996, κάτω από ασφυκτικές πιέσεις ο σταθμός μεταβιβάζεται στον Στάθη Τσοτσορό, ο οποίος εργαζόταν ως στέλεχος στο κανάλι.

Αρχικά δημιουργείται ο Alpha-SKΑΙ και μετέπειται ο Alpha. Η έμπνευση δημιουργίας της Alpha Digital Synthesis- μαζί με το Ίδρυμα Ωνάση και η σύγκρουση με την τότε NetMed-Multichoice (Nova) φέρνει την κατάρρευση του Alpha.

Ρεπορτάζ από το TV Guide του “Βήματος” για την εναλλαγή της ιδιοκτησίας στον Alpha από τον Στάθη Τσοτσορό, στον Δημήτρη Κοντομηνά

Το 2002 ο Στάθης Τσοτσορός, επικεφαλής αργότερα των ΕΛΠΕ στην περιόδο ΣΥΡΙΖΑ, μεταβιβάζει το κανάλι στο συνέταιρο του Δημήτρη Κοντομηνά.

To 2008 το RTL αποκτά το 66,6% του Alpha αλλά θα μείνει μόλις 3 χρόνια στην Ελλάδα επιστρέφοντας τις μετοχές στον επιχειρηματία. Ο Δ. Κοντομηνάς θα κρατήσει το κανάλι όλα τα επόμενα χρόνια ως και το 2018 οπότε και επιλέγει τον όμιλο Βαρδινογιάννη για να το πουλήσει μαζί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Alpha σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Motor Oil διατηρεί για 3 χρόνια το σύνολο των μετοχών και προ ημερών ανακοινώνει την πώληση του 50% στην  PRIMOS MEDIA S.a.r.l.

Και έπεται συνέχεια .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *