Δ. Μιχαλάκης: Αναστολή του φόρου στη συνδρομητική!

cosmote ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σαρώνει η πειρατεία στην Ελλάδα, ενώ δημιουργούνται φορολογούμενοι φορείς δύο ταχυτήτων στην τηλεόραση. Όσοι πληρώνουν φόρους και έχουν ακριβότερες συνδρομές και όσοι δεν πληρώνουν φόρους και έχουν φθηνότερες, υπό την καλυψη της κυβέρνησης.

Με 380.000 συνδρομητές  στην υπηρεσία streaming η Cosmote TV είναι στην πρώτη θέση στον ανταγωνισμό με το Netflix, παρά τις αντιξοότητες.

Ο επικεφαλής της Cosmote TV Δημήτρης Μιχαλάκης, κατά την παρουσίαση της σειράς “Έτερος Εγώ” του Σ. Τσαφούλια, αναφέρθηκε στη διπλή πίεση που ασκείται στους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, την  Cosmote TV και τη Nova, από την πειρατεία του περιεχομένου και τα τέλη  που επιβαρύνουν τη δραστηριότητα τους σε αντίθεση με το Netflix, τη Disney+, την Apple TV και το HBO που δεν πληρώνουν φόρους στη χώρα. Ο Δ. Μιχαλάκης ζήτησε «την αναστολή του ειδικού φόρου συνδρομητικής τηλεόρασης   ή αυτός να επιβληθεί σε όλους» ώστε να είναι υπάρχει δικαιοσύνη

Η υφιστάμενη αναστολή του φόρου συνδρομητικής τηλεόρασης λήγει τον Ιούνιο και η Κυβέρνηση, λόγω της οικονομικής πίεσης που ασκείται από το διεθνές περιβάλλον, μάλλον θα τον “ξεπαγώσει”, θέτοντας τον εκ νέου σε ισχύ.

Η απουσία της Κυβέρνησης και ειδικότερα του υπ. Πολιτισμού από την καταπολέμηση της πειρατείας, έχει αφήσει ελεύθερες 400.000 συσκευές που υποκλέπτουν ταινίες και σειρές, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρής ζημίας στο ελληνικό δημόσιο, αλλά και την αφαίρεση πόρων που θα προορίζονται για την ελληνική μυθοπλασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *