Σκέψεις στο "Παρα Πέντε" του Mega…

Uncategorized ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο κίνδυνος να υπάρξει καρτέλ στην τηλεοπτική ενημέρωση είναι υπαρκτός. Όλα θα κριθούν αρχικά από το ΕΣΡ που εξετάσει τις αιτήσεις των εταιρειών ΑΝΤΕΝΝΑ TV, Alpha  Δορυφορική Τηλεόραση, Ειδήσεις Ντοτ Κομ, Νέα Τηλεόραση ΑΕ, Ραδιοτηλεοπτική και Τηλεοπτική Ελλάδος  και από το ΣτΕ στη συνέχεια.
 
Πριν όμως φτάσουμε στην αδειοδότηση, ο νόμος ορίζει πως όσοι δεν κατέβηκαν στο διαγωνισμό ή δεν άλλαξαν εγκαίρως ταυτότητα προγράμματος οφείλουν να κλείσουν. Με ευθύνη των μετόχων του, η Τηλέτυπος δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία και κινδυνεύει με το κατέβασμα του διακόπτη.  Αυτό θα το αποφασίσει το ΕΣΡ και αν κρίνει ότι δεν πρέπει να εκπέμπει θα ενημερώσει την ΕΕΤΤ και εκείνη με τη σειρά της, τη  Digea. Ο διακόπτης του τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα είναι ιδιωτικός και η  Digea, όπως έδειξε με την περίπτωση της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου του 2013, δεν χαρίζεται στους ανταγωνιστές των μετόχων της.
Ας υποθέσουμε πως στο Mega μετά από 29 χρόνια λειτουργίας πέφτει μαύρο. Το ΕΣΡ έχει να αποφασίσει για τις 6 αιτήσεις των υποψηφίων. Οι 4 από αυτούς συγκροτούν τη  Digea, αλλά και την ΕΙΤΗΣΕΕ: Alpha, Star, ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ μαζί με το Μακεδονία TV, που εξασφάλισε δικαίωμα εκπομπής εξαιτίας μιας διάταξης νόμου του Καλοκαιριού του 2014. Μένουν οι δύο, το Epsilon του Ιβάν Σαβίδη και η Τηλεοπτική Ελλάδος του Φίλιππου Βρυώνη που δεν εκπέμπει. Είναι ακόμη στα χαρτιά. Θεωρώντας σίγουρους τους 4, το ερώτημα είναι στην πραγματικότητα θα κοπεί από τη διαδικασία η Τηλεοπτική Ελλάδος. Σε μια τέτοια περίπτωση οι 6 άδειες, ενημερωτικού χαρακτήτα θα γίνουν 4+1, και θα περιλαμβάνουν τα 4 από τα 5 μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, της  Digea και της Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ.
 
Ας κάνουμε μια προβολή στο μέλλον. Ως το 2029 οι ψηφιακές συχνότητες στη  Digea, ως το 2028 η ενημέρωση από την ιδιωτική τηλεόραση από τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά δίκτυα.
 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *