Σώζεται το ΑΡΤ TV και δεν υπάρχει χώρος για το Mega;

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Χθες στο ΕΣΡ, πήραν παράταση στη λειτουργία τους, το Μακεδονία TV και το ΑΡΤ TV. Το πρώτο είναι συμφερόντων της οικογένειας Κυριακού και το δεύτερο είναι το παλιό Τηλεάστυ. Η έγκριση είναι επί της ουσίας τυπική, και δεν περιλαμβάνει, προς το παρόν, επί της ουσίας, έλεγχο επί του προγράμματος.  Τα αποτελέσματα θα ήταν απογοητευτικά άλλωστε για το πρόγραμμα, ειδικά του ΑΡΤ TV.
 
Όμως προκύπτει ένα ζήτημα. Αν “σώθηκαν” και διατηρούν το σήμα τους, οι δύο σταθμοί, με ελάχιστο προσωπικό, επενδύσεις επί του προγράμματος και επί των υλικοτεχνικών υποδομών, είναι δυνατόν το ΕΣΡ, να κατεβάσει το διακόπτη στο Mega, το οποίο είναι, σε λειτουργία, με το υφιστάμενο πρόγραμμα σειρών (ταινιοθήκη) και με δεσμευμένους λογαριασμούς. Το τρίμηνο που προβλέπει ο νόμος για την επιπλέον λειτουργία των σταθμών που είναι ενημερωτικοί και δεν κατέβηκαν να διεκδικήσουν άδεια, έληξε χθες.
Όμως, εδώ και καιρό, το Mega  λειτουργεί ως θεματικός σταθμός,μόνο με σειρές, αλλαγή που έγινε ανεκτή από όλους: Τους μετόχους που το εγκατέλειψαν, τις τράπεζες που έχουν βάλει τη θηλιά, τους εργαζόμενους που δουλεύουν χωρίς αμοιβή επί 17 μήνες και τη Ραδιοτηλεοπτική Αρχή.
 
Το ΕΣΡ καλείται να αναλάβει την ευθύνη που δεν πήραν ούτε οι τράπεζες, ούτε οι επιχειρηματίες, μέτοχοι της Τηλέτυπος.  Στόχος είναι το μερίδιο αγοράς και η ταινιοθήκη και το ΕΣΡ είναι το “τέλειο άλλοθι” στο έγκλημα κατά του Mega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *