Η συμφωνία ΑΝΤ1-MBC: Πως ο νόμος Κρέτσου άλλαξε το δρόμο για μεγάλες επενδύσεις στην TV

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ

Η συμφωνία ΑΝΤ1-MBC Group αλλάζει τα δεδομένα στην Ελληνική Τηλεόραση. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Θοδωρή Κυριακού για πρώτη φορά στην ιστορία του αποκτά πραγματικό συνέταιρο. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι οι εξής:

-Ο ΑΝΤ1 γίνεται η πύλη εισόδου για την σαουδαβική εταιρεία στην Ευρώπη

-Ισχυροποιείται στο κομμάτι της τηλεοπτική παραγωγής, αφού με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή στούντιο εντός 8 μηνών, θα ανεξαρτοποιηθεί στο συγκεκριμένο τμήμα, σε βάρος των ελληνικών τηλεοπτικών επιχειρήσεων παραγωγών, θέτοντας σε αμφιβολία και το σχέδιο της βουλγαρικής εταιρείας για τη δημιουργία αντίστοιχης υποδομής στη Θέρμη.

-Η είσοδος του MBC Group με 225 εκατ. ευρώ, αλλάζει την αποτίμηση της ΑΝΤΕΝΝΑ TV αυξάνοντας κατα πολύ την αξία της ελληνικής εταιρείας, η οποία έχει ιδιαίτερα υψηλό δανεισμό.

-Αναδεικνύει τέλος την αξία του νόμου 4487/2017 του Λευτέρη Κρέτσου. Ο συγκεκριμένος νόμος του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τα κίνητρα που θέσπισε επί των τηλεοπτικών παραγωγών -και τα οποία σταδιακά αποσυνθέτει η σημερινή κυβέρνηση- έκανε την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό όχι μόνο για το γύρισμα μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, αλλά και την δημιουργία μεγάλων επενδύσεων στο σκέλος της παραγωγής, μηδενίζοντας την ανεργία στον κλάδο. Το έχει αντιληφθεί η αγορά εντός και εκτός συνόρων, δεν το έχουν καταλάβει στην Κουμουνδούρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *