Χτίζει συμμαχίες με Κυριακού, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη ο Νίκος Σταθόπουλος

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συζητήσεις για συνεργασία United Group – ANT1

Συμμαχίες και συνεργασίες εντός της ελληνικής αγοράς ΜΜΕ αναζητάει ο ισχυρός άνδρας της BC Partners/United Group Νίκος Σταθόπουλος. Μετά την εξαγορά της Nova (συνδρομητική τηλεόραση) και της Wind (κινητή τηλεφωνία), σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε νέο κύκλο συζητήσεων με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Το πεδίο είναι ευρύτερο και περιλαμβάνει την ανάπτυξη του ΑΝΤ1 στα Βαλκάνια αλλά και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη –μετά την εξαγορά των 22 καναλιών της Sony για την συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη– μέχρι και τα σχέδια του Ομίλου ΑΝΤ1 για την υπηρεσία ANT1+ και το Μακεδονία TV. Η Nova θα μπορούσε να συνεργαστεί με την υπό σχεδιασμό υπηρεσία ΑΝΤ1+, ενώ μέσω μιας συνεργασίας η United Media θα μπορούσε να βρει διέξοδο για την ελεύθερη τηλεόραση μέσα από το Μακεδονία TV του Ομίλου ΑΝΤ1. Από τον ΑΝΤ1 διαψεύδουν τις συζητήσεις για μια τόσο μεγάλη συνεργασία.

Για τη μετάδοση των αγώνων του Mundial τον επόμενο Νοέμβριο, μέσω της πλατφόρμας ΑΝΤ1+, ο ΑΝΤ1 πρέπει να εξασφαλίσει 100.000 συνδρομητές. Από το σύνολο των μεταδόσεων οι 24 αγώνες θα βρίσκονται στην υπηρεσία ΑΝΤ1+, η έναρξη λειτουργίας της οποίας μετατέθηκε για την άνοιξη του 2022. Αν τυχόν δεν ξεκινήσει έγκαιρα, οι αγώνες θα μεταφερθούν στο Μακεδονία TV, το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά σε όλη τη χώρα. Η Nova θα μπορούσε να προσφέρει απευθείας μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών, ενώ ήδη υπήρξε συνεργασία με τον ΑΝΤ1 το περασμένο καλοκαίρι για τη μετάδοση των αγώνων του Euro 2020. Την ίδια ώρα αναθερμαίνονται οι συζητήσεις στην ΕΙΤΗΣΕΕ για τη δημιουργία κοινής πλατφόρμας, της Digea+, με προγράμματα από το Mega, το Star, τον Alpha, τον ΑΝΤ1 κ.ά.

 Επαφές και με την Green Pixel

Ταυτόχρονα, συζητήσεις φαίνεται να υπάρχουν ανάμεσα στη United Group και την Green Pixel του Ομίλου Βαρδινογιάννη! Η ανάγκη της Nova στον τομέα των παραγωγών δημιουργεί ένα ευνοϊκό πλαίσιο επικοινωνίας. Ήδη ο Νίκος Σταθόπουλος έχει χτίσει μια σχέση με έναν ισχυρό επιχειρηματικό πόλο των ΜΜΕ, που δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Μαρινάκη (Ολυμπιακός, Mega). Είναι ενδεικτικό πως μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας στη Forthnet/Nova ο Νίκος Σταθόπουλος, σε ένδειξη καλής θέλησης, είχε εγκρίνει την καταβολή αντιτίμου για τη μετάδοση των τηλεοπτικών σταθμών Star και Alpha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *