ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

"Ο Χειμώνας έφτασε" στην ελληνική TV!

Ιδιαιτέρως ρευστό το τοπίο στην τηλεόραση, εν μέσω της δεύτερης απόπειρας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.
-Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 για να κλείσει το Mega, όταν οι μέτοχοι,  ΔΟΛ, Πήγασος και όμιλος Βαρδινογιάννη, απείχαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κορυφώνεται και ίσως και πετύχει. Προηγήθηκε η επιχείρηση να χρεωθεί το λουκέτο η κυβέρνηση, και προσωπικά ο  Ν. Παππάς και ο Λ. Κρέτσος  επειδή τόλμησαν να προχωρήσουν στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, το Σεπτέμβριο του 2016 και συνεχίστηκε με την απόπειρα της  Digea να υποβαθμίσει το τηλεοπτικό σήμα του μετόχου της, με το επιχείρημα πως δεν πλήρωνε, αλλά εκεί η υπόθεση σταμάτησε με απόφαση της ΕΕΤΤ.
Τώρα, μετά την επιλογή να μην κατέβει η Τηλέτυπος στο δεύτερο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών(2018)- σε αντίθεση με το 2016, όταν ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος συνεργαζόμενος με το προσωπικό του Mega, κατέθεσε αίτηση- οδηγεί το Mega στο λουκέτο, καθώς προστέθηκε στο νόμο η διάταξη για το κλείσιμο εντός τριμήνου (27 Φεβρουαρίου 2018), όσων δεν συμμετάσχουν στη διαδικασία.
-Στην περίπτωση του Epsilon υπάρχει η ενόχληση του ξένου παράγοντα για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στην τηλεόραση και συνολικότερα στα media, αλλά και άλλες διεργασίες.
– Η οικονομική πίεση στον Alpha είναι σημαντική.
-Ο ΑΝΤΕΝNA  TV πιέζεται καθώς έχει επενδύσει στο φετεινό πρόγραμμα σημαντικά κεφάλαια, χωρίς να έχει πιάσει τους στόχους που θέλει.
-Η υπόθεση του Παναθηναϊκού καταλαμβάνει χώρο και χρόνο στο Φάληρο, ενώ ο ΣΚΑΪ κάνει πρωταθλητισμό με το “Survivor”.
-H Forthnet είναι σε διαδικασία πώλησης ποσοστού του 32,7% που κατέχουν οι τράπεζες.Για την αγορά του ενδιαφέρονται οι επενδυτικές εταιρείες Golden Tree Asset Management (ο μεγαλύτερος μέτοχος της Wind), Apollo Capital Management, Pillarstone,οι μέτοχοι της Forthnet,  Vodafone Ελλάδος και Wind , το σχήμα Providence – Antenna, η εταιρεία συμβούλων Odyssey Consulting και η κινεζική PCCW.
 
-Ο Alpha κατέβηκε από το μπουκέτο της Nova διεκδικώντας χρήματα από τη  Forthnet για το περιεχόμενο που μεταδίδει και ενώ η nova μεταφέρει δωρεάν το τηλεοπτικό σήμα.  Κι άλλοι μέτοχοι της  Digea ετοιμάζονται να ακολουθήσουν και ενώ ο ΑΝΤΕΝΝΑ διεκδικεί την εταιρεία, επικαλούμενοι την πολιτική του ΟΤΕ στο συγκεκριμένο πεδίο.Η Digea, αντιθέτως, δεν πληρώνει, αλλά πληρώνεται για τη μεταφορά του σήματος, ως πάροχος δικτύου.
-Η κεντρική διαχείριση της SuperLeague ετοιμάζεται να σπάσει και να υπάρχουν πλέον επιμέρους συμφωνίες ανάμεσα σε Forthnet και ομάδες.
-Στις 2 Μαρτίου συνεδριάζει σε Ολομέλεια το ΣτΕ, για να εξετάσει τις προσφυγές των Alpha, ANTENNA, MEGA, STAR, ΣΚΑΪ και ΕΙΤΗΣΕΕ κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες
-Στις 5 Μαρτίου κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για το 32,7% της Forhnet.
 
 
 
 
 
 

One thought on “"Ο Χειμώνας έφτασε" στην ελληνική TV!

  1. Pingback: the FAQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *