Το 2022 η νέα United Group με Nova και WIND

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ένας μεγάλος Όμιλος δημιουργείται στην Ελλάδα, με παρουσία στη συνδρομητική τηλεόραση, στην κινητή και στη σταθερή τηλεφωνία και στο internet. Η ευρωπαϊκή έγκριση για την εξαγορά της Wind από την United Group δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα στην αγορά των επικοινωνιών, ως συνέχεια της απόκτησης της Forhnet (Nova). Η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου δημιουργεί έναν κόμβο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα για να ανταγωνιστεί τον ΟΤΕ, ο οποίος εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην τηλεφωνία, στο internet και στη συνδρομητική τηλεόραση, υπό τον έμπειρο Μιχάλη Τσαμάζ.

Η BC Partners/United Group έχει πάντοτε το βλέμμα της και στην ελεύθερη τηλεόραση και σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω του Ολυμπιακού, επιχειρεί να αναδιοργανώσει τη Nova. Η Wind είχε στόχο την εξαγορά της Forthnet, αλλά η BC Partners απέκτησε και τις δύο εταιρείες, αφήνοντας μόνη της, χωρίς συμμάχους, τη Vodafone.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η συναλλαγή μεταξύ του Ομίλου United και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Attica Bank, βάσει της οποίας ο Όμιλος United θα εξαγοράσει το χρέος και μια σημαντική μειοψηφία στη Forthnet AE (νυν Nova Τηλεπικοινωνίες Μονοπρόσωπη ΑΕ. Η επένδυση αυτή ήταν, πριν από την απόκτηση της Wind, η τρίτη μεγαλύτερη σε μέγεθος συναλλαγή από τότε που η BC Partners εξαγόρασε τον Όμιλο United, τον Μάρτιο του 2019, εν συνεχεία των αποκτήσεων της κροατικής Tele2 και της βουλγαρικής Vivacom το 2020.

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της Wind στη United Group, ενώ θα χρειαστούν τουλάχιστον οκτώ μήνες για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Αναζητείται το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του νέου φορέα τηλεφωνίας και internet, όπως και ο τρόπος ώστε η Nova να επανέλθει, αποκτώντας συνδρομητές. Το λανσάρισμα της πλατφόρμας EON δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *