“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Junior”

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Ο σημερινός Πρωθυπουργός, σε ηλικία 29 ετών , τον Ιανουάριο του 1997, εργαζόμενος σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, είχε δώσει στο “ΜΕΝ”, υπό τη διεύθυνση του Φώτη Γεωργελέ, την πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό περιοδικό μιλώντας στον Γιάννη Λοβέρδο, ο οποίος είναι συμπτωματικά σήμερα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ.

Σε αυτή τη συνέντευξη απαντούσε για τον Αντώνη Σαμαρά τον Κώστα Σημίτη και για την δική του προοπτική στην πολιτική. Ήταν η εποχή της μονοκρατορίας του εκσυγχρονισμού και ο ΚυριάκοςψΜητσοτάκης, αναγνώριζε πως η”νέα κυβέρνηση έχει κατά βάση, μια σωστή πολιτική στα οικονομικά ζητήματα της χώρας” σχολιάζοντας πως “και η ΝΔ να ερχοταν στην εξουσία, οι βασικές κατευθύνσεις δεν θα άλλαζαν. Για τον Α. Σαμάρα, και τη στάση έναντι της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έλεγε πως “υπήρξε αγνώμων στον πολιτικό του ευεργέτη και δεν μπορών να φανταστώ μεγαλύτερο μειονέκτημα από αυτό”, όπως χαρακτηριστικά σημείωνε.

Είναι η εποχή που το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχει στην πολιτική ατζέντα της χώρας για άμεση εμπλοκή. Προφητικά το MEN τον παρουσιάζει ως ο “Κυριάκος Μητσοτάκης Junior” . Στη σχετική ερώτηση για το πολιτικό του μέλλον, απαντούσε: “Η απόφαση να αναμειχθεί κανείς στην πολιτική είναι πολύ προσωπική”.

ΑΥΡΙΟ στη στήλη: Ο νεαρός Αλέξης Τσίπρας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *