Επένδυση 85 εκατ. ευρώ σε τηλεοπτικό πρόγραμμα από την ΕΡΤ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Με συνεχόμενες εγκρίσεις από τον μέτοχο της ΕΡΤ ΑΕ, το υπουργείο Οικονομικών, αυξάνονται σταδιακά τα κονδύλια που κατευθύνονται στο τηλεοπτικό περιεχόμενο για τα τρία τηλεοπτικά της κανάλια. Η πιο πρόσφατη έγκριση αφορά δαπάνη ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα ελληνικά σίριαλ της κρατικής τηλεόρασης στο β’ μισό της σεζόν (2022).

Ανάμεσα στα προγράμματα που πήραν το πράσινο φως είναι οι σειρές «Αγάπη Παράνομη», «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», «Σε ξένα χέρια» αλλά και η μουσική εκπομπή «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια. Επίσης εγκρίθηκαν οι πληρωμές για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Volley League και League Cup από την ΕΣΑΠ, ύψους 738.240 ευρώ. Πρόκειται για μικρό μόνο κομμάτι του προϋπολογισμού που έχει καταθέσει η διοίκηση της ΕΡΤ για περιεχόμενο το έτος 2022. Συνολικά για όλο το πρόγραμμα σε όλα τα κανάλια θέλει να δώσει την επόμενη χρονιά 84.920.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, 52.549.000 ευρώ για το πρόγραμμα κυριότητας ΕΡΤ, εξωτερικές παραγωγές εκπομπές και σίριαλ, 4 εκατ. ευρώ για τις μεικτές παραγωγές, 4,5 εκατ. ευρώ για το μισθωμένο πρόγραμμα (κυρίως ντοκιμαντέρ) και 20.284.000 ευρώ για το αθλητικό περιεχόμενο. Τέλος, για τις κινηματογραφικές συμπαραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ προβλέπεται κονδύλι 3.587.000 ευρώ. Στόχος είναι η δαπάνη για περιεχόμενο συνολικά να αυξηθεί το 2023 στα 87.570.000 ευρώ.

Σε αντίθεση με το τηλεοπτικό πρόγραμμα, η διοίκηση της ΕΡΤ έχει προγραμματίσει ελάχιστη δαπάνη, σε σχέση με τα έσοδά της, για επενδύσεις το 2022. Συγκεκριμένα, 4 εκατ. ευρώ για τον πάγιο εξοπλισμό δικτύου και 8 εκατ. για υποδομές στην παραγωγή και τα τεχνικά μέσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *