Και δάνεια τις εταιρείες παραγωγής φέρνει ο Λευτέρης Κρέτσος

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Χρειάστηκαν δύο χρόνια στη σημερινή κυβέρνηση για να προχωρήσει σε ένα έργο που βρήκε έτοιμο- πέρα το ΕΚΟΜΕ από την προηγούμενη για την οπτικοακουστική βιομηχανία και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να χρηματοδοτεί.

Για την ενεργοποιήση του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Εργων από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνηση, η  Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα δημοσίευσε  πρόσκληση προς τις τράπεζες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος με καταληκτική την 5η Νοεμβρίου 2021 για την  ενεργοποίηση του προγράμματος συνολικού  προϋπολογισμού δανείων περίπου 62,5 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο είχε ανακοινωθεί το 2018 από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής  Λευτέρη Κρέτσο και δίνει επί της ουσίας τη δυνατότητα στις εταιρείες παραγωγής να αποκτήσουν κεφάλαιο κίνησης για να αρχίσουν να κάνουν γυρίσματα σειρών και ταινιών. Κάθε επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση για δάνειο από 25.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, αλλά και τη χρηματοδότηση επενδυτικών της σχεδίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *