Θα κατεβαίνουν άμεσα ιστοσελίδες, όταν μεταδίδουν πειρατικά αθλητικό περιεχόμενο!

cosmote Nova

Η νέα ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στον νόμο για το Κτηματολόγιο και αφορά την αντιμετώπιση της διαδικτυακής πειρατείας, κάτω από τις πιέσεις που άσκησαν Cosmote TV και Nova, προβλέπει το live dynamic blogging των ιστοσελίδων που κλέβουν από τις πλατφόρμες κυρίως αθλητικά γεγονότα. Τη διακοπή της πρόσβασης θα αναλαμβάνουν οι πάροχοι (Cosmote, Vodafone, Wind, Nova), οι οποίοι μεταδίδουν τα αθλητικά γεγονότα.

Με τη νέα διάταξη, πλέον, οι θιγόμενοι από την πειρατεία στο διαδίκτυο πρέπει να ενημερώνουν μέχρι και 15 ημέρες πριν για την προγραμματισμένη μετάδοση γεγονότων εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης (π.χ. Champions League). Η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού καλεί τους παρόχους του διαδικτύου «να διακόψουν την πρόσβαση στο περιεχόμενο και να λάβουν οποιοδήποτε άλλο μέτρο κρίνουν πρόσφορο και το οποίο στοχεύει στην παύση, στην αποτροπή επανάληψης ή και στην πρόληψη της προσβολής, εντός προθεσμίας, που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 6 ώρες και μεγαλύτερη από 12 ώρες από την αποστολή της απόφασης».

Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο θα πρέπει άμεσα να αποστέλλουν δηλώσεις για συμμόρφωση με το διατακτικό της απόφασης της επιτροπής στην ΕΕΤΤ. Ταυτόχρονα, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού θα μπορεί να επιβάλει τη διακοπή πρόσβασης σε πειρατικές ιστοσελίδες με παρεμφερές τίτλο εντός 24 ωρών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *