Πόλεμος OTE – BC Partners/United Media για την κορυφή

cosmote Nova United Media

Σκληρή σύγκρουση σε τηλεπικοινωνίες, ΜΜΕ και ενέργεια μεταξύ του ΟΤΕ και της BC Partners/United Media. Η συμφωνία εξπρές με τη Wind από τον Νίκο Σταθόπουλο αλλάζει τα δεδομένα στην ευρύτερη αγορά και φέρνει απέναντι της τον Όμιλο ΟΤΕ, ο οποίος έχει και την πρωτοκαθεδρία και συνεχίζει την ανάπτυξή του σε όλους τους τομείς, με την Cosmote TV ως αιχμή του δόρατος και τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας ως κινητήριο οικονομικό μοχλό.

Με τη συμφωνία της BC Partners/United Media με τη WIND, η οποία θα ολοκληρωθεί σε δύο έτη, ο συγκεκριμένος Όμιλος αποκτά ένα ικανοποιητικό μερίδιο στην κινητή τηλεφωνία και στόχος του είναι να μεγαλώσει κι άλλο ώστε να βρεθεί στην κορυφή της αγοράς των τηλεπικοινωνιών.

Και ενώ πριν από την απόκτηση της Nova ο στόχος ήταν να φέρουν τον ΟΤΕ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία εξαγοράς, όμως αυτός άλλαξε. Θεωρούν πως με τις κινήσεις τους και τις εξαγορές που θα ακολουθήσουν θα πιέσουν το management του ΟΤΕ να αποχωρήσει πρόωρα από την ηγεσία του οργανισμού, έτσι ώστε η μητρική εταιρεία να τοποθετήσει έναν διαχειριστή στην κορυφή και με τον τρόπο αυτό να μπορέσει η BC Partners/United Media να βρεθεί στην κορυφή.

Έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα και αφού εκτιμούν πως θα έχουν καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στον ΟΤΕ, θα ακολουθήσει ένας συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών ή η πώληση, εντός διαστήματος πέντε ετών, της επένδυσης που θα έχει γίνει σε επενδυτή του εξωτερικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *