Ρέει το μαύρο χρήμα από την κλοπή περιέχομενου

cosmote Nova

Δυναμική διακοπή ιστοσελίδων  …με καθυστέρηση 2ετίας

Απώλειες που δεν μπορούν να υπολογιστούν για το ελληνικό δημόσιο προκλήθηκαν από τη διετή καθυστέρηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τη λεγόμενη δυναμική διακοπή των ιστοσελίδων που διακινούν πειρατικά σειρές και ταινίες, αθλητικό θέαμα ή πολιτιστικές εκδηλώσεις προς ίδιον όφελος..

Τελικά οι υπογραφές των Ν. Γιατρομανωλάκη και Κ. Πιερρακάκη μπήκαν στην κοινή υπουργική απόφαση και πλέον επιτρέπεται στην αρμόδια επιτροπή ΕΔΠΠΙ, κατόπιν εξέτασης της σχετικής αίτησης από τον πληττόμενο φορέα τηλεόρασης και κινηματογράφους “να διατάσσει τη διακοπή πρόσβασης στον συγκεκριμένο ενιαίo εντοπιστεί πόρων (URL) ή διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP addresse) ή όνομα τομέα (domain name) ή και στις τυχόν παραλλαγές της υποπαρ. 3 της παρ. 10Α του άρθρου 66Ε του ν. 2121/1993 και γενικά οπουδήποτε στο διαδίκτυο λαμβάνει χώρα η προσβολή για χρονικό διάστημα ανάλογο προς το γεγονός ή τα γεγονότα και τον χρόνο διάρκειας αυτού ή αυτών».

Ως «ένδειξη προσβολών μεγάλης κλίμακας είναι, ιδίως, η πιθανολογούμενη προσβολή δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας ή συγγενικού δικαιώματος μεγάλης κλίμακας επί γεγονότων εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης, καθώς και η πιθανολογούμενη προσβολή δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας ή συγγενικού δικαιώματος γεγονότος εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης, το οποίο κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας αναμένεται να έχει υψηλή τηλεθέαση»

Έκτός όμως από την καθυστέρηση της υπογραφής, το υπουργείο πολιτισμού έχει αφήσει την αρμόδια υπηρεσία υποστελέχωμένη, όπως συνέβαινε και την εποχή της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ. Στην πράξη όσο τα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Ψηφιακής Πολιτικής δεν ασχολούνται σοβαρά με το φαινόμενο  της «πειρατείας» εκείνη θα συνεχίσει να βρίσκει τρόπους για να βγάζει μαύρο χρήμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *