INTERNET ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Εμπορία ψευδών ειδήσεων-Πως η κυβέρνηση χάνει τη μάχη του εμβολιασμού

ΑΝΑΛΥΣΗ

Γιατί δείχνει η κυβέρνηση δεν κατορθώνει να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί; Πως ενώ τα media, είναι φανερά υπέρ του εμβολιασμού, δημιουργήθηκε- σχεδόν από το πουθενά- το κύμα των αντιεμβολιαστών; Και γιατί τώρα χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να πείσει για το αυτονόητο, πολιτικοποιώντας τη συζήτηση περί εμβολιασμού.

Από την αρχή χάθηκε το μέτρο.

  1. Η κυβέρνηση έδωσε τεράστια ποσά στο διαδίκτυο στην πρώτη καμπάνια “για να μείνουμε μέσα”. Τα ποσά αυτά δημιούργησαν μια αίσθηση οικονομικής ασφάλειας στις ευαίσθητες από παρεμβάσεις και εξαρτήσεις ιστοσελίδες
  2. Αν και ελέγχει την ελεύθερη τηλεόραση εθνικής εμβέλειας, δεν έχει σημαντική επιρροή στους περιφερειακούς τοπικούς σταθμούς. Εκεί υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα αγοράς χρόνου από το πρόγραμμα των σταθμών, με πρόσχημα το telemarketing , από την ακροδεξία η οποία μπόρεσε και διακίνησε τις “ψεκασμένες” της θεωρείες, σε εθνική εμβέλεια.
  3. Οι λοιμοξιολόγοι και οι γιατροί που ανέλαβαν την προσπάθεια ενημέρωσης, ζάλιστηκαν από την προβολή και άρχισαν να φλυαρούν, εξυπηρετώντας περισσότερο τις ανάγκες των media και λιγότερο την επιστήμη. Ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να μετατραπούν σε “διασημότητες”
  4. Σημείο καμπής ήταν η υπέρμετρη προβολή του θανάτου της 44χρονης γυναίκας στην Κρήτη μετά το εμβόλιο με το AstraZeneca. Οι ιστοσελίδες που είχαν ήδη εισπράξει τα χρήματα της λίστας Πέτσα και οι τηλεαστέρες που δεν έχουν κανένα ηθικό όριο στο εμπόριο των ειδήσεων, έπαιξαν τα ρέστα τους. Το αποτέλεσμα ήταν ενώ υπήρξε ένας θάνατος από το εμβόλιο και καθημερινά 80 από τον Κορονοϊο να αντιστραφούν οι όροι της προβολής. Το εμβόλιο εξισώθηκε στη συνείδηση του κοινού με τον ενδεχόμενο θάνατο. Σε αυτό συνέβαλαν φυσικά και ο ανταγωνισμός των φαρμακευτικών εταιρειών για εμπορικούς σκοπούς καθώς δεν βγήκαν έγκαιρα να εξηγήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί με τους θανάτους και τις θρομβώσεις.
  5. Το ΕΣΡ αποφάσισε να απέχει από τις εξελίξεις. Με εξαίρεση την καθυστερημένη παρέμβαση για το φάρμακο που δήθεν αντιμέτωπιζε τον κορονοϊό, επιβάλλοντας πρόστιμα 6 μήνες μετά την προβολή των βίντεο, δεν άσκησε καμία από τις αποφασιστικές του αρμοδιότητες για να σταματήσει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και ανυπόστατων θεωρειών για την πανδημία και τον εμβολιασμό. Ακόμη και σήμερα, ασχολείται με υποθέσεις της προηγούμενης 7ετίας.

4 thoughts on “Εμπορία ψευδών ειδήσεων-Πως η κυβέρνηση χάνει τη μάχη του εμβολιασμού

  1. Η ακροδεξιά και ο φασισμός υπάρχει στην κυβέρνηση και στα κανάλια που αποκλείουν το διάλογο και όλες τις απόψεις,
    και αφήνουν τατιάνες και ευαγγελάτους να αποφασίζουν με ύφος τι θα κάνει ο κάθε πολίτης.
    Ενημερωνόμαστε από διεθνή μέσα για να μαθαίνουμε μέρος της αλήθειας!

  2. Για Νο 4, θεωρείς τον εαυτό σου δημοσιογράφο, ή αποτυχημένο παπαγαλάκι που περιμένει στη γωνιά του μιξοκλαίγοντας μπας και του πέσει κανένα ψίχουλο κι αυτουνού του έρμου;!!!

  3. ΥΓ.Νο2: Τα περισσότερα ΜΜΕ δεν την παίξανε καν την είδηση κι εσύ είδες “υπέρμετρη προβολή”; Η μόνη “υπέρμετρη” είναι η βλακεία που σε δέρνει, εσένα και το συνάφι σου!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *