cosmote OTE Streaming

“Σοβιετικές” διατάξεις που πλήττουν Cosmote TV και Nova

Το άρθρο 43 του ν. 4779/2021 αλλάζει καθοριστικά τη διαδικασία δικαιώματος εκπομπής και κόστους της συνδρομητικής τηλεόρασης, δίνοντας προνόμια στους κατόχους των αδειών εθνικής εμβέλειας και αποκλείοντας τους αδειούχους φορείς δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης (Cosmote TV, Nova) από το πεδίο.

Ο νόμος προβλέπει πως η άδεια επίγειας συνδρομητικής τηλεόρασης χορηγείται αποκλειστικά στους κατόχους άδειας ελεύθερης λήψης, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, κατά προτεραιότητα, διάρκειας 5 – 15 ετών, και υπό την προϋπόθεση πως δεν υπάρχουν τεχνικά ζητήματα ή ζητήματα επάρκειας χωρητικότητας δικτύου. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει υποχρέωση υπογραφής σύμβασης με το Δημόσιο. Με τροποποίηση στον ν. 2644/1998  απαγορεύεται στους ήδη κατόχους άδειας συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης και στους μετόχους αυτών να διεκδικήσουν άδεια επίγειας συνδρομητικής τηλεόρασης.

Προσδιορίζεται ως οικονομικό αντάλλαγμα υπέρ του Δημοσίου για την απόκτηση της άδειας το ποσό των 2.500 ευρώ σε συνάρτηση με τον αριθμό των μεταδιδόμενων καναλιών, με βάση πίνακα που συνοδεύει την απόφαση. Η χρέωση ανά 10 κανάλια ξεκινάει από το ποσό των 20.000 ευρώ (τέλος δέσμης) και φτάνει ως και τα 238.000 ευρώ (τέλος δέσμης) ανά 101 κανάλια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *