ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Streaming

United Group εναντίον Deutsche Telekom στη συνδρομητική TV

Τα κλειδιά της Forthnet σε νέο ιδιοκτήτη

Σε νέα εποχή εισέρχεται η Forthnet με την απόκτηση του 96,83% των μετοχών της εταιρείας από το United Group και τον ορισμό του Παναγιώτη Γεωργιόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο νέος επικεφαλής της Forthnet προέρχεται από τη Wind Ελλάς, ενώ πριν είχε εργαστεί οκτώ χρόνια στη Vodafone Ελλάδας, αρχικά ως Head of Strategy και στη συνέχεια ως Commercial Operations Director.

Η United Group, της οποίας ο πλειοψηφικός έλεγχος ανήκει στον διεθνή επενδυτικό όμιλο BC Partners, τον Ιούνιο του 2020 συμφώνησε για την εξαγορά αρχικού μεριδίου περίπου 36% της Forthnet και λίαν συντόμως, με την απόκτηση και του υπόλοιπου ποσοστού (3,17%), η εταιρεία θα βγει από το χρηματιστήριο. Η Nova ήταν εκείνη που έφερε τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα (1994) με την αναλογική μετάδοση επίγειου σήματος και η πρώτη που μπήκε στη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση πριν από 20 χρόνια, ενώ καινοτόμησε με υπηρεσίες όπως το Nova3Play, παρέχοντας υπηρεσίες τηλεφώνου, συνδρομητικής τηλεόρασης και internet.

Στην Ελλάδα, ο Όμιλος United έχει να αντιμετωπίσει την Cosmote TV στη συνδρομητική τηλεόραση, η οποία έχει μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών και ανήκει στον κολοσσό της Deutsche Telekom, αλλά και το ισχυρό μπλοκ της ιδιωτικής τηλεόρασης και τα σχέδια των ΑΝΤ1 και Mega για την είσοδο στις streaming υπηρεσίες. Σε αυτό το πεδίο ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής είναι το Netflix, ενώ στην Ελλάδα η Vodafone παρέχει τα προγράμματα της HBO και παράλληλα αναμένεται και η είσοδος της Disney στο πεδίο αυτό και στην Ευρώπη. Τέλος, στην Ελλάδα η νέα ιδιοκτησία της Forthnet έχει να αντιμετωπίσει πολλά θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσει τις επαφές με τις ομάδες της Super League για την επόμενη σεζόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *