Σιωπή του ΕΣΡ και στους βιασμούς

Uncategorized

Στο παρελθόν το ΕΣΡ, στα πρώτα χρόνια της περιόδου Ιωάννη Λασκαρίδη, η Αρχή είχε προχωρήσει στη συγκέτρωση στοιχείων για την απάτη των γραμμών υψηλής χρέωσης, τα οποία είχε στείλει στην εισαγγελία για να ασκήσει δίωξη. Οι καταγγελίες των θεατών από όσα έβλεπαν στις οθόνες και όσαν έχαναν από τις τσέπες του και η έρευνα του Τύπου, πίεσαν το ΕΣΡ να ασχοληθεί με το ζήτημα και να υπάρξει αποτέλεσμα,με την άσκηση διώξη. Ήταν μία επιλογή υπέρ του δημοσίου συμφέροντος από το ΕΣΡ εκείνης της περιόδου.

Τον τελευταίο μήνα οι κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα, σε βάρος ανηλίκων και ανηλίκων γέμισαν ξανά τους οθόνες. Η αρμόδια Αρχή από Σύνταγμα Αρχή για τη Ραδιοτηλεόραση δεν μπήκε στον κόπο να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες, να συλλέξει το μεταδιδόμενο υλικό από τους τηλεοπτικούς σταθμούς-όσους δεν επιχείρησαν να το κουκουλώσουν- και να το στείλει στην εισαγγελία, ώστε να προκληθεί έρευνα και να μην υπάρχει αυτός ο άπλετος χρόνος για να καταστραφούν στοιχεία. Μια τέτοια ενέργεια από την Ανεξάρτητη Αρχή, δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από την εισαγγελία.

Μέσα στην αποστολή του ΕΣΡ είναι η προστασία των ανηλίκων όχι μόνο από τα λόγια, αλλά και τις πράξεις. Τα μέλη της Αρχής θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα θύματα, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, δείχνοντας πως η πολιτεία στηρίζει το θάρρος του να βγουν και να μιλήσουν για αυτό που έχουν υποστεί από τους βιαστές. Θα μπορούσαν να πουν έστω μία λέξη, αλλά όπως φαίνεται η ενασχόλησή τους είναι να κυνηγούν τα λόγιοα και να κλείνουν τα μάτια στις πράξεις .Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά,η Αρχή προτίμησε τις ίσες αποστάσεις και τη σιωπή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *