Ανταγωνισμός με την …εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στη συνδρομητική TV

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ένα καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού θα δημιουργήσει στη συνδρομητική και την ελεύθερη τηλεόραση θα δημιουργήσει το υπό επεξεργασία σχεδίου νόμου της κυβέρνησης. Το σχέδιο συντάχθηκε από τον Στέλιο Πέτσα και τώρα την “καυτή πατάτα” έχει στα χέρια του, ο Θόδωρος Λιβάνιος.

Απέναντι στην Cosmote TV και τη Nova δημιουργείται με ένα καθεστώς προνομίων και χωρίς διαγωνισμό ένας νέος επιχειρηματικός πόλος που θα παρέχει υπηρεσίες επίγειας συνδρομητικής τηλεόρασης. Τα δύο επίμαχα σημεία είναι τα εξής:

  1. Η κατοχή τηλεοπτικής άδειας εθνικής εμβέλειας , θεωρείται κριτήριο για την απόκτηση και άδειας επίγειας συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ οι υπόλοιποι πιθανοί ενδιαφερόμενοι, δεν μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο σημείο με τους ανταγωνιστές τους.
  2. Τηλεοπτικό φάσμα που αποτιμήθηκε με συγκεκριμένο και χορηγήθηκε με πλειστηριαασμό τώρα θα διατεθεί, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, με τα κριτήρια που ισχύουν για τη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση.

Ως προς τη συγκέντρώση της ισχύος στην αγορά, η υφιστάμενη νομοθεσία επιβάλει το διαχωρισμό της ελεύθερης από τη συνδρομητική TV, όπως έχει αποφανθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Έτσι με το διαμορφωμένο αυτό πλαίσιο, κάποιος που ήδη εκπέμπει θα μπορεί και να παρέχει και υπηρεσλιες συνδρομητικές τηλεόρασης, χωρίς να προσκρούει στη νομοθεσία. Εκτός κι αν ο ΟΤΕ και η Forthnet προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *