«Παίζει μπάλα» η United Group σε Ελλάδα και Βουλγαρία

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κομβικό ρόλο στα Βαλκάνια διαδραματίζει η United Group, η μητρική εταιρεία της Forthnet. Με έδρα τη Σερβία, η United Group επεκτείνεται και μετά την Ελλάδα χτυπάει και την αγορά της γειτονικής Βουλγαρίας.

Ο νέος πρόεδρος της Forthnet Νίκος Σταθόπουλος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Forbes», ανέφερε πως «η Ελλάδα, λόγω της τοποθεσίας και της προσβασιμότητας στις άλλες επτά αγορές μας αλλά και του μεγέθους και της δυναμικής της χώρας, είναι ένας στρατηγικός προορισμός για τη United Group».

Αναμένεται σημαντική ενίσχυση της Nova στο τηλεοπτικό περιεχόμενο και στον τρόπο μετάδοσης. «Η Nova θα αξιολογηθεί και θα αναπτυχθεί με την ποιότητα του προϊόντος που θα προσφέρει στον έλληνα καταναλωτή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την τεχνολογία της και την καινοτομία της και τη συμπεριφορά της», δήλωσε ο Ν. Σταθόπουλος

Τέλος, ο πρόεδρος της Forthnet τόνισε πως «η United Group έχει άριστες σχέσεις συνεργασίας με τις Netflix, HBO, Disney και με όλα τα μεγάλα studios παγκοσμίως, λόγω του μεγέθους της και της εικοσαετούς ηγετικής της θέσης στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Πριν από λίγες μέρες, η United Group ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της μεγαλύτερης πολυ-πλατφορμικής εταιρείας Μέσων Ενημέρωσης της Βουλγαρίας, της Nova Broadcasting Group, από την Advance Media Group.

Η Nova Broadcasting Group αποτελείται από δέκα τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού βουλγαρικού καναλιού Nova TV, τη Net Info, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα της Βουλγαρίας, η οποία φτάνει κατά μέσο όρο το 80% του βουλγαρικού πληθυσμού κάθε μήνα, καθώς και τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *