Πολυκερματισμένη η επικοινωνία, σε 3 υπουργούς τα ΜΜΕ

INTERNET κινητη τηλεφωνια ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Παραμένει η διάσπαση του τομέα της επικοινωνίας και μετά το σημερινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος του τμήματος της τηλεόρασης που υπερβαίνει την ψηφιακή επικοινωνία και αφορά για παράδειγμα στη χρηματοδότηση από τό νόμο Κρέτσου των τηλεοπτικών προγραμμάτων και των ταινιών. Διατηρεί και τον πολυεπίπεδο τομέα της κινητής τηλεφωνίας

Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, στη θέση του Στέλιου Πέτσου , με ένα τμήμα των “παλαιών” off line και on line media. Τον περιμένει ένα σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει μια Κοινοτική Οδηγία σε εκκρεμότητα από το Σεπτέμβριο του 2020 και διάφορες σκόρπιες διατάξεις για την εγχώρια πραγματικότητα.

Θυμίζουμε πως η αρμοδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι αποκλειστικής απασχόλησης και το αποτέλεσμα που είδαμε τους προηγούμενους 15 μήνες ήταν η υποβάθμιση του συγκεκριμένου τομέα. Ο μοναδικός που τα είχε καταφέρει με τις δύο υποχρεώσεις και μόνο για ένα διάστημα ήταν ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε υπουργός ψηφιακής πολιτικής, ο Νίκος Παππάς, υφυπουργός ο Λ. Κρέτσος και διαφορετικός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος ο πολλαπλός αναδυόμενος τομέας των πνευματικών δικαιωμάτων παραμένει στο υπουργείο Πολιτισμού με τα γνωστά αποτελέσματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *