Επιστρέφει στις ελληνικές σειρές η ΕΡΤ

ΕΡΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κωδικός “σειρές” για την ΕΡΤ. Η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να αναθέσει τα καθήκοντα του εντεταλμένου συμβούλου για το πρόγραμμα στον στο Σπύρο Κρίμπαλη, σκηνοθέτη και βασικό στέλεχος του Mega στον τομέα αυτό φανερώνει τις προθέσεις της ΕΡΤ να επιστρέψει στο πεδίο της μυθοπλασίας ύστερα από 10 χρόνια. Η ΕΡΤ φιλοδοξεί ως το πρώτο εξάμηνο να βγάλει στον αέρα νέες ελληνικές σειρές σε συνεργασία με σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς και ηθοποιούς. Επίσης, θα ξεκινήσει εκ νέου ο προγραμματισμός των σειρών, των ταινιών και των αθλητικών προγραμμάτων στα 3 κανάλια της ΕΡΤ.
 
Η δεύτερη επένδυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι στον αθλητικό τομέα. Οι συζητήσεις για την απόκτηση των δικαιωμάτων των 11 ομάδων της ΕΣΑΚΕ για το πρωτάθλημα της Basket League συνεχίζονται όπως επίσης και οι διαπραγματεύσεις με τη Nova για την απόκτηση αγώνων της SuperLeague με στόχο την ενίσχυση του προγράμματος του Σαββατοκύριακου. Νέο πρόσωπο στο αθλητικό τομέα ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος στη Nova, με εμπειρία στη μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου και την παρουσίαση εκπομπών.
 
Εκκρεμεί φυσικά η διαμόρφωση του ενημερωτικού σχήματος στην ΕΡΤ1. Οι αλλαγές θα γίνουν και στο δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Ακριβοπούλου, να έχει τις περισσότερες πιθανότητες για την παρουσίασή του και στις υπόλοιπες ζώνες. Για τη βραδινή ζωνη, πριν το δελτίο ειδήσεων προορίζονται ο Γιώργος Μητσικώστας και ο Γιάννης Ζουγανέλης με δύο διαφορετικές σατιρικές εκπομπές.
 
Με τις τελευταίες αλλαγές που ανακοινώθηκαν σταδιακά ολοκληρώνεται και το σχήμα, το οποίο έχει τη μορφή “επιτροπής σοφών” για την οποία είχε γράψει προ μηνών η στήλη. Πρόεδρος από το προηγούμενο σχήμα, παρέμεινε ο Διονύσης Τσακνής, έχοντας πλήθος διαφωνιών σε σχέση με τις αρμοδιότητες του και τις αλλαγές που προωθήθηκαν. Διευθύνων σύμβουλος επιλέχθηκε ο Βασίλης Κωστόπουλος και αναπληρωτής ο Γιώργος Θαλασσινός, ενώ ο Χρήστος Λεοντής ορίστηκε σε θέση μέλους. Ως εντεταλμένοι σύμβουλοι ορίστηκαν ο Τάσος Μπιρσίμ (ενημέρωση πρόγραμμα), ο Βασίλης Ταλαμάγκας (ενημέρωση), ο Σπύρος Κρίμπαλης (πρόγραμμα) και ο Μάρκος Βογιατζόγλου (νέες τεχνολογίες).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *