Επιτέλους Τανκς στην ΕΡΤ!

ΕΡΤ

Ο Κ. Μπογδάνος επιβραβεύτηκε τελικά για το δυσφημιστικό του tweet σε βάρος της ΕΡΤ. Και αυτό που είπε ζητώντας την ψήφο ενός χρυσαυγίτη δεν είναι αστεϊσμός. Έχουν προηγηθεί πολλές αναφορές από τον Σάκη Μουμτζή που ζητούσε την ανατίναξη της ΕΡΤ, μέχρι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είχε θέσει ως προγραμματικό στόχο τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ στο 1.5 ευρώ και κατά συνέπεια την ντε φάκτο συρρίκνωσης της . Ο Τάκης Θεοδωρικάκος θέλει ένα κάναλι ,χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιντερνετική πλατφόρμα και ορχήστρες και ο καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, με προηγούμενη θητεία στην ΕΡΤ ονειρεύεται ένα φορέας χωρίς να μεταδίδει ειδήσεις, συνεπώς απολύοντας εκ νέου προσωπικό.

Η ΝΔ χρέωσε την ήττα της το 2015 στην ΕΡΤ και όχι στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που την έκλεισαν. Η αντίσταση των εργαζομένων έδωσε βάρος στην ΕΡΤ που την κράτησαν όρθια. Η ΝΔ την έκλεισε απολύοντας 3.000 εργαζόμενους μισθωτούς και συμβασιούχους, ο ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξε ξανά δίνοντας δουλειά σε 2.300 μισθωτούς εργαζόμενους και σε άλλους απασχολούμενους. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά των δύο κομμάτων σε αυτό το ζήτημα.

Μπορεί η ΕΡΤ που άνοιξε ξανά να μην ήταν η καλύτερη δυνατή και έγιναν και σοβαρά λάθη, αλλά εκεί, που ο Αντώνης Σαμαράς έδινε συνέντευξη σε δύο δημιοσιογράφους της ΕΡΤ και έκανε και την αποφώνηση, η ΕΡΤ και κυβέρνηση για να μην κρυβόμαστε ανέχθηκε ανθρώπους να υβρίζουν καθημερινά από τις συχνότητες της ΕΡΤ τον Πρωθυπουργό, να προπαγανδίζουν μονομερώς εφημερίδες αντιπάλων προς το ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήματων, να ασκούν μέρα νύχτα σκληρή κριτική από το Twitter, ή και ακόμη στελέχη της να στρέφονται έναντιον του κρατικού φορέα, με κάθε δυνατό τρόπο και να μην υπάρχει σχεδόν η παραμικρή αντίδραση.

Είναι μια βασικη διαφορά, μια κουλτούρας ανοχής απέναντι στην κριτική από την μία και από την άλλη υπάρχει μόνο η θεωρία του λουκέτου που αναβαθμίζεται πλέον σε Τανκς

2 thoughts on “Επιτέλους Τανκς στην ΕΡΤ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *