Τι υπάρχει κάτω από τα συντρίμμια της ενημέρωσης;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στα media; Ας δούμε τι συμβαίνει. Οι κεντρικοί πυλώνες του συστήματος, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και κινδυνεύνουν άμεσα με κατάρρευση.
-Στις εφημερίδες, η αναστάτωση δεν θα σταματήσει αν δεν βρεθεί μια σοβαρή υπάρκτή λύση για το ΔΟΛ και Πήγασο. Αν δεν μπούνε χρήματα στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις, τότε είναι ανοικτό το ενδεχόμενο της πλήρους κατάρρευσης στα media, καθώς συμμετέχουν σε πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις του κλάδου των Μέσων.
-Η δυναμική και αυτόνομη είδοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πεδίο των ημερήσιων και κυριακάτικων εκδόσεων θα δείξει την κατεύθυνση που θα λάβει ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο πεδίο. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικές για ορισμένους εκδότες, ακόμη και για αυτούς που έχουν υψηλή κυκλοφορία για τα δεδομένα της εποχής.
-Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις απώλειες, η “Καθημερινή” δείχνει τη μεγαλύτερη αντοχή και σταθερότητα στον Τύπο.
-Στην ελεύθερη τηλεόραση, υπάρχουν τα εξής στοιχεία.  Η αντοχή που δείχνει το MEGA, το οποίο έχει 50% πιθανότητες επιβίωσης, υπό αυτές τις συνθήκες και η άνοδος που καταγράφει ο ΣΚΑΪ, με το “Survivor”, κάνοντας την έκπληξη της σεζόν. Υπάρχει μια εκτίναξη της θεαματικότητας που προκαλεί αναταράξεις σε ανταγωνιστές και εσωτερικές αλλαγές στην επιχείρηση με το σχέδιο για τη δημιουργία δεύτερου, αποκλειστικά  ενημερωτικού σταθμού.
-Υπάρχει και η μάχη της συνδρομητικής τηλεόρασης. Η Nova είναι ένα ακόμη παράδειγμα αντοχής, με το χρόνο να την πιέζει. Η WIND δείχνει φιλόδοξη να μπει στην αγορά αυτόνομα, όπως και η Digea.  Ο ΟΤΕ έκανε μια μεγάλη επιτυχία με την Cosmote TV, χωρίς όμως να δίνει οικονομικά στοιχεία σε δημόσια και επενδυτές.  Επειδή η συνδρομητική TV έχει έσοδα από τους πελάτες, που θα καθορίσουν την πορεία της οικιακής ψυχαγωγίας για τα επόμενα 10 χρόνια. Οπότε η μάχη θα είναι σφοδρή.

1 thought on “Τι υπάρχει κάτω από τα συντρίμμια της ενημέρωσης;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *