Συνδρομητική τηλεόραση με φωτογραφικές διατάξεις κι άλλα κενά

OTE Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Με μία φωτογραφική αντισυνταγματική διάταξη στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, οι κάτοχοι άδειας εθνικής εμβέλειας θα μπορούν να έχουν προβάδισμα στην απόκτηση από το ΕΣΡ και άδειας συνδρομητικής τηλεόρασης στο επίγειο τηλεοπτικό δίκτυο. Για την παραχώρηση του φάσματος δεν έγινε καμία πρόβλεψη, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Η διάταξη αυτή αν δεν καταπέσει στο ΣτΕ πλήττει τον ανταγωνισμό στη συνδρομητική τηλεόραση όπου δείχνει να είναι μια αγορά χωρίς κανόνες. Το Netflix ως υπηρεσία streaming δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της χώρας. Η Cosmote TV, με ισχυρή παρουσία στη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση και με δραστηριότητα πλέον και στο streaming δεν ανακοινώνει όλα αυτά τα χρόνια οικονομικά στοιχεία για τον κλάδο τηλεόρασης. Και επίσης, δεν την ρωτάει κανείς. Ούτε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ούτε και οι μέτοχοί της.

Η Nova είναι σε στάδιο μετεξέλιξης, έχοντας συμφωνία εξαγοράς από την United Group. Ελάχιστη γνωρίζουν ποια θα είναι η στρατηγική της, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας στην οποία συμμετέχουν η WIND και η Vodafone και το νέο μετοχικό και διοικητικό σχήμα που θα προκύψει. Σημειώνεται επίσης πως η Vodafone ανακοίνωσε πολυετή συνεργασία με την ΗΒΟ, ενώ η WIND έχει αναπτύξει την τηλεοπτική υπηρεσία WIND Vision.

Πολλές επιλογές, λοιπόν, αλλά ποιος θα αντέξει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *