Η μάχη στην TV, πίσω από τις κουρτίνες…

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Και ενώ ο κόσμος αγωνιά για την δίκη της Χρυσής Αυγής, η ιδιωτική τηλεόραση ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Συνοπτικά τα στοιχεία έχουν ως εξής.

  1. Το σχέδιο “κλείστε το Mega” εξαγοράζουμε τον Alpha, δεν τραβάει. Οι επιλογές στο πρόγραμμα που έγιναν και στους δύο “συνεργαζόμενους” σταθμούς Star και Alpha είχαν ως αποτέλεσμα να μην βρεθούν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση, αλλά στην τρίτη και την τέταρτη… Η αδικία στο Mega, επιστρέφει;
  2. Από τις επιλογές που έγιναν κερδισμένος είναι ο ΑΝΤ1, καθώς εξαιτίας της απόσυρσης του Alpha από τη μυθοπλασία, άνοιξε ο δρόμος για να διεκδικήσει το χώρο και με άλλες σειρές εκτός από τις “Μέλισσες” δημιουργώντας συνήθεια τηλεθέασης. Έτσι με σχετική άνεση πέρασε στη δεύτερη θέση της τηλεθέασης. Ο ΑΝΤ1, όμως, θυσίασε εκ νέου το δελτίο ειδήσεων του.
  3. Ο ΣΚΑΪ εξακολουθεί να έχει ως σημείο αναφοράς πρωτίστως την ενημέρωση και να διατηρεί την πρώτη θέση στο σύνολο του κοινού.
  4. Το Mega προετοιμάζει το νέο πρόγραμμα του και τις δικές του συμμαχίες στην τηλεόραση, έχοντας αφήσει πίσω του, το Open στην προσωπική αναμέτρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ιβάν Σαββίδη. Στερείται όμως προσώπων και κύρους στον ενημερωτικό τομέα.
  5. Το ποδόσφαιρο επηρεάζει τις εξελίξεις στην πολιτική και την τηλεόραση. Οι συμμαχίες που ορθώνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα αντανακλούν και σε άλλους χώρους.
  6. Στη συνδρομητική τηλεόραση, υπάρχει έντονη κινητικότητα. Η επόμενη ημέρα της Forthnets υπό την BC Partners, όταν ολοκληρωθεί η απόκτηση του ελέγχου, ο ρόλος των υπολοίπων μετόχων, Vodafone και WIND, ο ανταγωνισμός με την Cosmote TV, η οποία μπαίνει σε τροχιά και νέων ήπωιν περικοπών και τα σχέδια του ΑΝΤ1 και της ΕΙΤΗΣΕΕ για υπηρεσίες επίγειας τηλεόρασης.
  7. H Vodafone TV πήρε το ρίσκο της συνεργασίας με την HBO.
  8. Τουλάχιστον δεν θα πλήξουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *