Η ΕΡΤ πρέπει να γυρίσει το επόμενο "Νησί"

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ανεργία χτυπάει κόκκινο στον κλάδο του πολιτισμού. Ερμηνευτές, συνθέτες, στιχουργοί, ηχολήπτες, διοργανωτές εκδηλώσεων και συναυλιών, άνθρωποι του θεάτρου και του κινηματογράφου, χτυπήθηκαν από την πανδημία χωρίς να υπάρχει καμία κάλυψη από την κυβέρνηση. Πρόσωπα αγαπητά στην κοινωνία είναι έκθετα εξαιτίας τραγικά λανθασμένων πολιτικών στον τομέα του Πολιτισμού.

Η μόνη υπάρκτη λύση για να μην εξοντωθούν οι άνθρωποι αυτοι, είναι η ΕΡΤ -που διαθέτει χρήματα και αναζητεί πρόγραμμα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό- να τους δώσει χώρο και χρόνο. Η επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να επιδοτήσει την παραγωγή προγράμματος έφερε ξάνα την ελληνική μυθοπλασία στην ιδιωτική τηλεόραση. Τώρα είναι η σειρά της ΕΡΤ να εισφέρει σε …σειρές . Οι τρεις παραγωγές που ετοιμάζει είναι “σταγόνα στον ωκεάνο” μπροστά στις ανάγκες της για πρόγραμμα και των ανθρώπων του Πολιτισμού για δουλειές.

Η ΕΡΤ χρειάζεται να αξιοποιήσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε μικρές και μεγάλες παραγωγές, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες. Το κριτήριο δεν μπορεί να είναι μόνο η τηλεθέαση, αλλά τα συνολικά οφέλη, από τον εμπλουτισμό της ταινιοθήκης με ιδιόκτητο πρόγραμμα μέχρι και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών που υπέστησαν τρομακτική ζημία το Καλοκαίρι από την απουσία των τουριστών.

Το παράδειγμα υπάρχει και είναι με το “Νησί” για το Mega που άφησε το αποτύπωμά ως την καλύτερη παραγωγή της ελληνικής τηλεόρασης. Η σειρά που βασίστηκε στο όμωνυμο βιβλίο της Βικτώρα Χίσλοπ ευρύτερη γνωστή την ιστορια στην Σπιναλόγκα, και δημιούργησε και έναν τουριστικό προορισμό. Έχοντας μια ανάλογη πρόταση από τη συγγραφέα η ΕΡΤ πρέπει και οφείλει να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα επενδύοντας σε ένα πρόγραμμα με κύρος και υπογραφή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *