Το "συστηματάκι" με τις …"μεικτές παραγωγές στην ΕΡΑ!

ΕΡΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

on-airΣτην εποχή των εργολαβικών αναθέσεων για την ανάθεση  εκπομπών στην ΕΡΑ ,προσανατολίζονται στην ΕΡΤ. Οι εργολάβοι από τη μία και οι “επώνυμοι” από την άλλοι, που πρέπει να βρουν δουλειά. Οι υπόλοιποι απλώς δεν υπάρχουν στον ορίζοντα.
Μερικές χρήσιμες υπενθυμίσεις, για να μην ξαναγίνουν πάλι από τη διοίκηση της ΕΡΤ, τα ΄ίδια λάθη.
-Δεν υπάρχει η έννοια της μεικτής παραγωγής στο ραδιόφωνο, εκτός αν πρόκειται για αληθινή παραγωγή με ηθοποιούς, δημοσιογράφους, σκηνοθέτη και άλλα. Πρόκειται για δημιουργία “παραθύρου”  στη διαδικασία των προσλήψεων, με τον πλέον προβληματικό τρόπο, προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα γνωστών παραγωγών του ραδιοφώνου.
-Ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ως αρμόδιος υπουργός κατήργησε τις μεικτές παραγωγές που βρήκε στο ραδιόφωνο από την εποχή της ΝΔ.
-Το 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόταν για τις εργολαβικές αναθέσεις στο ραδιόφωνο με απεργίες.
-Το 2013, όταν ξεκίνησε η ΝΕΡΙΤ  “αποδοκιμάστηκε”  απόλυτα η ανάθεση του συνόλο του Τρίτου Προγράμματος σε …δισκογραφική εταιρεία που προσέλαβε παραγωγούς.
 
Ο μόνος καθαρός τρόπος για τις προσλήψεις που έχει ανάγκη η ΕΡΤ, είναι ένας: Οι μισθωτές σχέσεις εργασίας με την καταβολή εισφορών. Είναι φθηνότερος από την εργολαβική ανάθεση, συνεπώς έχει όφελος προς την εταιρεία, χωρίς να δημιουργεί σχέοεις εξάρτησης,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *