Πέπλο σιωπής από το ΕΣΡ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δεν προχωρούν οι άδειες, δεν ορίζει νέα μέλη η Βουλή

 Συμπληρώθηκαν 13 μήνες από τον θάνατο του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, δημοσιογράφου Ροδόλφου Μορώνη, χωρίς ο πρόεδρος της Βουλής και η αρμόδια Διάσκεψη να έχουν ορίσει το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον εκλιπόντα. Επίσης, δεν έχει καλυφθεί η θέση που κατείχε η νομικός Δήμητρα Παπαδοπούλου και έτσι το εννιαμελές όργανο σήμερα απαριθμεί 7 μέλη.

Η Αρχή συνεχίζει το «εμπάργκο» στον Τύπο, που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, στις 22 Ιουλίου 2019, όταν και έδωσαν την τελευταία συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Αθανάσιος Κουτρομάνος και τα μέλη-δημοσιογράφοι Νίκος Κιάος και Πόπη Διαμαντάκου, με διακηρύξεις για την αδειοδότηση των υπολοίπων τηλεοπτικών σταθμών. Από τότε δεν έγινε τίποτα. Ουδέποτε στην ιστορία της Αρχής υπήρχε τέτοια στάση απέναντι στον Τύπο, μη δίνοντας απαντήσεις για τις αποφάσεις που λαμβάνει και για έργο που (δεν) πραγματοποιείται.

Ο πρόεδρος της Αρχής δήλωσε ενώπιον της Βουλής πως η Αρχή αδυνατεί να ελέγξει την πολιτική πολυφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτησή του. Η Αρχή δεν έχει εκδώσει Έκθεση Πολιτικής Πολυφωνίας για το έτος 2019 και δεν έχει παραδώσει Έκθεση Πεπραγμένων για τα έτη 2018 και 2019. Η Βουλή από την πλευρά της, με ευθύνη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει συγκαλέσει την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που είναι το όργανο στο οποίο λογοδοτεί η Αρχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *