Αθέμιτος ανταγωνισμός στη συνδρομητική TV …με κάθε τρόπο!

cosmote Streaming ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Είναι ώρα για την Επιτροπή Ανταγωνισμού να αντιμετωπίσει το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού στη συνδρομητική τηλεόραση.

1.Οι φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης, Cosmote TV- Nova με έδρα την Ελλάδα φορολογούνται αγρίως, σε αντίθεση με το Netflix που αποδίδει ΦΠΑ σε χώρα εντός ΕΕ. Κάθε συνδρομή στην αμερικάνικη εταιρεία γίνεται συνάλλαγμα, ενώ δεν υπάρχει κανένα αντισταθμιστικό όφελος για τη χώρα.

2. Στην Ελλάδα, υπάρχουν εταιρείες που ανακοινώνουν οικονομικά στοιχεία και έχουν ξεχωριστό φορέα για την συνδρομητική τηλεόραση, δημοσιεύοντας ισολογισμούς, στους οποίους ο καθένας μπορεί να διαβάσει τα νούμερα. Υπάρχουν όμως και φορείς με τεράστια δραστηριότητα ή και μικρότερη στο χώρο, που δεν έχουν την ίδια ευαισθησία. Το αντίθετο. Εκεί υπάρχει το ζήτημα της σταυροειδούς επιδότησης, της μεταφοράς δηλαδή ποσών από μια δραστηριότητα όπου υπάρχουν κέρδη, εξαιτίας των γνωστών χρεώσεων, σε άλλους κλάδους όπως η συνδρομητική τηλεόραση.

3. Για τις υπηρεσίες μετάδοσης συνδρομητικών τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω Internet θα πρέπει να υπάρχει, σύμφωνα με τη νομοθεσία εφάπαξ οικονομικό αντάλλαγμα και ετήσια κλιμακούμενη απόδοση επί των εσόδων. Για ένα περίεργο λόγο οι Αρχές και η κυβέρνηση δεν τηρούν τη σχετική νομοθεσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *