Φόρος σε Netflix και σε G.A.F.A.M. υπέρ Πολιτισμού και Media

Streaming ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Πολωνία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει φορολογία στο Netflix και στις λοιπές ψηφιακές πλατφόρμες επικοινωνίας. Η φορολόγηση αυτή θα έχει χαρακτήρα ενός τέλους το οποίο θα καταβάλλεται υπέρ του Κέντρου Κινηματογραφικών Παραγωγών της χώρας.

Είναι σαφές, πως, εν μέσω της πανδημίας, οι ψηφιακές πολυεθνικές εταιρείες (G.A.F.A.M) που παρκάρουν τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους, απέκτησαν τεράστια ισχύ, παρέχοντας υπηρεσίας και ψυχαγωγίας εντός των σπιτιών. Επιπλέον προσφέρουν τα δεδομένα μας, στην επιστήμη για να ελεγχθεί η διάδοση του COVID-19.

Την ίδια ώρα που οι καλλιτέχνες αγωνιούν για το μέλλον τους, η λύση μπορεί να έρθει από την φορολόγηση των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τα εθνικά δίκτυα, χωρίς καμία χρέωση, ή την καταβολή κάποιου τέλους ή και εισφορών. Η φορολόγηση τους, μπορεί να φέρει άμεσα χρήματα, σε ένα αναπτυξιαό ταμείο για τους ανθρώπους του Πολιτισμού και τα Media ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και να προετοιμαστούν οι παραγωγές του μέλλοντος. Επίσης, με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των επιχειρήσεων ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και επιβαρύνονται με τεράστιους φόρους.

Οι προηγούμενοι απέτυχαν να φορογήσουν το Netflix και τους υπόλοιπους ψηφιακούς παίχτες. Οι ασκούντες σήμερα τη διακυβέρνηση θα το πράξουν;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *