Με δύο υποψήφιους επενδυτές η Nova

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σκληρό παιχνίδι για το μέλλον της Forthnet (Nova). Το σενάριο κατάρρευσης για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας, μετά το ανάχωμα στην πρόταση της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, επανήλθε. Με δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες, εκ των οποίων η μία με παρουσία και σε άλλες εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, το παιχνίδι διευρύνεται. Σημειώνεται πως η BC Partners έδειξε ενδιαφέρον και για τη Wind.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για τη Forthnet προκύπτει από την πρόταση που κατέθεσε η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου, η οποία ήρθε μετά το ενδιαφέρον που διατύπωσε η Duet Private Equity και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις των δανειστριών τραπεζών με την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ. Η Duet από την πλευρά της εξειδικεύεται στις χρηματοοικονομικές επενδύσεις.

Η τελευταία ανακοίνωσε πως αποσύρει το ενδιαφέρον της από τη Forthnet, καταγγέλλοντας την Alpha Bank και συγκεκριμένο ανώτατο στέλεχός της. Στην αγορά, με βάση τη στάση της τράπεζας στις περιπτώσεις της Τηλέτυπος (οδηγείται σε εκκαθάριση) και της Χ. Κ. Τεγόπουλος (έκλεισε), έχει αρχίσει να προκαλείται πλήθος ερωτηματικών. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καταθέσει στο τραπέζι 41 εκατ. ευρώ για τη Forthnet και η Alpha Bank, που εκπροσωπεί το 20% του ομολογιακού δανείου (το υπόλοιπο είναι στην Πειραιώς και την Εθνική), έθεσε προσκόμματα, σύμφωνα με την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ, για να μην προχωρήσει η συμφωνία, η οποία ήταν στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του κειμένου από τους δικηγόρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *