Κενά και αδυναμίες σε τηλεοπτικά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα που πρέπει να καλυφθούν

cosmote INTERNET ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Ελλάδα χρειάζεται να αναπτύξει ισχυρές τηλεπικοινωνιακές υποδομές και ολοκληρωμένο τηλεοπτικό δίκτυο. Από την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκύπτει πως ο υφιστάμενος σχεδιασμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση της καραντίνας.

Η κατάσταση είναι έκτακτη και σύνθετη με το τηλεοπτικό σήμα να μην φτάνει σε όλη τη χώρα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ενημέρωση των πολιτών. Η υποχρέωση της “καθολικής τηλεοπτική υπηρεσίας”, δεν ισχύει στην πράξη.

-Υπάρχουν ακόμη και σήμερα “λευκά σημεία” στον γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδας. Η επιδότηση της προηγούμενης κυβέρνησης στην αγορά του εξοπλισμού κάλυψε ένα μέρος του κενού , δεν έλυσε όμως ολοσχερώς το πρόβλημα.

-‘Οσοι βλέπουν μόνο μέσω δορυφορικού πιάτου, δεν έχουν πρόσβαση, αν είναι συνδρομητές στη Nova, στους ελεύθερους τηλεοπτικούς σταθμούς Star και Alpha, εξαιτίας εμπορικών συμφωνιών. Η ιδέα της υποχρεωτικής μεταφοράς από τις συνδρομητικές πλατφόρμες των ελεύθερων καναλιών δεν προχώρησε. Ισχύει μόνο στην περίπτωση της ΕΡΤ.

-Η κινητή τηλεφωνία δεν είναι σε θέση να καλύψει με επαρκές σήμα ακόμη και σημεία εντός της Αθήνας.

-Οι χρεώσεις των δεδομένων παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αποκλείοντας έτσι μεγάλο τμήμα του πληθυσμού από την άμεση ενημέρωση.

-Η έκτακτη διάθεση δωρεάν δεδομένων- από την Cosmote- είναι ανακουφιστική, αλλά δεν λύνει το πρόγραμμα.

-Στην ΕΡΤ πιστεύουν πως πρέπει να εγκαταλειφθεί (σταδιακά) το επίγειο δίκτυο και να προχωρήσει σε λειτουργία μέσω Internet.

Να αντέξουμε, λοιπόν, και την επόμενη μέρα, να αποφασίσει η κυβέρνηση τι θα πράξει

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *