Προσεχώς… «Μεγάλο Κανάλι» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πράσινο φως από το δικαστήριο για την ταινιοθήκη του Mega

Εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την ταινιοθήκη του Mega. Η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων από την Τηλέτυπος προς την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη ξεκίνησε και η διαχειριστική διαδικασία, που δεν έχει αναστροφή, θα χρειαστεί περίπου έναν μήνα. Στη συνέχεια, το σήμα του Mega, η ταινιοθήκη του, το αρχείο ειδήσεων του σταθμού και τα υπόλοιπα στοιχεία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την αδειούχο Άλτερ Έγκο ΜΜΕ.

Το Mega θα είναι σε θέση να επιστρέψει και το πότε αυτό θα συμβεί θα αποφασιστεί από τον νέο του ιδιοκτήτη, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο στόχος που είχε τεθεί αρχικά (Πρωτοχρονιά του 2020) δεν επιτεύχθηκε, όμως έχει προχωρήσει σημαντικά η υπόλοιπη οργάνωση του καναλιού. Η αρχική εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία το πρώτο διάστημα δεν θα υπάρξουν εντυπωσιακές κινήσεις στον ενημερωτικό τομέα, επιβεβαιώνεται. Τα πρόσωπα που έχουν προσληφθεί δεν είναι εκείνα που συνιστούν σημείο αναφοράς για την τηλεοπτική αγορά, αλλά η λογική είναι η επένδυση να γίνει σε νέους ανθρώπους, παράλληλα με ορισμένους από τους παλιούς του Mega και του ΔΟΛ, που εργάζονται για την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ.

Η αίτηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2019 (μία εβδομάδα μετά τον πλειστηριασμό της 1ης Νοεμβρίου) και εκδικάστηκε στις 5 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την αίτηση, ζητούνταν από το δικαστήριο να γίνει δεκτή η υποβολή και η αποσφράγιση των προσφορών και η ανακήρυξη της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ ως αγοράστριας των περιουσιακών στοιχείων (ταινιοθήκη, σήμα κ.ά.) της Τηλέτυπος ΑΕ, με τίμημα 33.999.999 ευρώ. Ακόμη, ζητούσαν να οριστεί εισηγητής δικαστής για τις ανάγκες διανομής του πλειστηριάσματος και να δημοσιευτεί η απόφαση στο ΓΕΜΗ, όπως και να καταβληθεί η αμοιβή στην ειδική διαχειρίστρια. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ να πληρώσει το ποσό του πλειστηριασμού και να υπογραφεί το συμβόλαιο της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *