Μεγάλο κύμα συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών

INTERNET ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το ζήτημα της φορολόγησης των ιντερνετικών συνδρομητικών πλατφορμών παραμένει ανοικτό για την Ευρώπη. Το Netflix κερδίζει διαρκώς έδαφος και σύμφωνα με εκτιμήσεις διαθέτει τουλάχιστον 125.000 συνδέσεις στην Ελλάδα, ενώ η Apple έχει εξαγγείλει πως θα προσφέρει την υπηρεσία Apple Tv από την 1η Νοεμβρίου, χωρίς να είναι γνωστό αν θα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Η Disney έχει διαθέσιμη τη δική της πλατφόρμα, την Disney+ και θα την προσφέρει από τον επόμενο μήνα, ενώ σταμάτησε πλέον να διαφημίζει το περιεχόμενο του Netflix. Η WarnerMedia σχεδιάζει την υπηρεσία streaming HBO Max, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη άνοιξη, ενώ την ίδια ώρα η παραδοσιακή ελεύθερη τηλεόραση χάνει διαρκώς κοινό.

Σε αυτό το ραγδαία μεταβαλλόμενο τοπίο η ΕΕ προσπαθεί να βρει τρόπο να θέσει κάποιους κανόνες. Το βασικό σχέδιο προβλέπει την υποχρεωτική μετάδοση από τις πλατφόρμες ευρωπαϊκού προγράμματος κατά 30% στις χώρες της ΕΕ και ένα τέλος 1,5% επί των εσόδων που θα πηγαίνει στην οπτικοακουστική βιομηχανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *