Μας έπιασαν με …Τζόκερ

Πολιτισμός

Από τα μπάχαλα στους παιδονόμους. Η παρουσία και ο έλεγχος των αστυνομικών δυνάμεων σε δύο κινηματογράφους της χώρας, διενεργόντας ελέγχους, για την παρουσία  ανήλικων στις αίθουσες, φανερώνει την το συντηρητικό και ακραίο μηχανισμό που βρίσκεται εντός και εκτός κράτους και δεν διστάζει να κάνει επίδειξη δύναμης παντού

Οι δυνάμεις αυτές των φανατικών βρίσκονται και εντός και περίξ της κυβέρνησης και με το νέο δόγμα “τάξης και ασφάλειας”, “επίδειξης και ισχύος” και προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα διεκδίκησης της εξουσίας. Συνδράμει και το υπουργείο Πολιτισμού, με τις υπαλλήλους του να κάνουν ελέγχους στα σινεμά, βράδυ Κυριακής.Ελπίζουμε να μην πληρώσουμε και υπερωρίες για την ιστορία αυτή.

Τα δύο χθεσινά περιστατικά είναι πιο σοβαρά από ό,τι φαντάζονται ορισμένοι. Είναι κάτι πολύ πιο βαθύ,με ένα λόγο ακραίο, φοβικό και ρατσιστικό που απλώνεται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το Internet.

Την ίδια ώρα οι “φιλελεύθεροι με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου” μας λένε πως αυτός είναι ο κανόνας: “Απαγορεύεται στους ανήλικους η θέαση των ταινιών αυτών”. Η κανονικότητά τους απολύτως ταιριαστή με τη λογοκρισία. Ο νόμος είναι …μεταξικός. Από το 1937!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *